Πώς οι Σουηδοί πληρώνουν παραπάνω φόρους και έχουν και κέρδοςΠώς γίνεται να πληρώνεις παραπάνω φόρους και να έχεις και κέρδος; Την απάντηση τη δίνει η Σουηδία, η οποία το 2016 βρέθηκε με πλεόνασμα σχεδόν 9 δισ. ευρώ.

Το σουηδικό δαιμόνιο βρήκε λοιπόν ...έναν άλλο τρόπο για να βγάλει λεφτά
Πιο συγκεκριμένα, εδώ και δύο χρόνια, οι καταθέσεις στις τράπεζες όχι μόνο δεν αποδίδουν τίποτα, αλλά στοιχίζουν κιόλας, αφού τα επιτόκια είναι αρνητικά. Το σουηδικό δαιμόνιο βρήκε λοιπόν έναν άλλο τρόπο για να βγάλει λεφτά.
Σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία, εάν το ποσό που καταθέτει κάθε φορολογούμενος στο κράτος αποδειχθεί υψηλότερο από τον φόρο που του αναλογεί, τότε το κράτος υποχρεούται να επιστρέψει το υπερβάλλον ποσό με τόκο και ο τόκος αυτός ξεκινάει από 0,56%.
Έτσι, μόνο για το 2016, οι αρχές εκτιμούν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στους φορολογουμένους (επιχειρήσεις και νοικοκυριά) περίπου €3,3 δισεκατομμύρια!
«Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για αυτό, είναι αποτέλεσμα της σημερινής κατάστασης των επιτοκίων» δήλωσε, στους Financial Times, o Μάρτεν Μπέλεραπ, επικεφαλής μελετών στο γραφείο προϋπολογισμού της κυβέρνησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια