Πυρκαγιές: Η υπεύθυνη ΕΡΤ και οι εγκληματικές αθλιότητες του ΣΚΑΪ και της ΝΔ
Ρεσιτάλ εγκληματικής ανευθυνότητας δίνουν η Νέα Δημοκρατία και η ηχώ της, ο ΣΚΑΪ, με αφορμή τις πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα.

Αφενός ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου με οδηγία από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί με ψέματα να σπείρει τον πανικό, αφετέρου κύκλοι προσκείμενοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να δώσουν την εικόνα ότι η δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ, "δεν κάλυψε επαρκώς τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα".

Ψέματα, ψέματα, ψέματα και προπαγάνδα, προπαγάνδα, προπαγάνδα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Η δημόσια τηλεόραση καλύπτει από την πρώτη στιγμή, με έκτακτα δελτία, ζωντανές συνδέσεις και απόλυτη υπευθυνότητα, τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών. Και γράφουμε με υπευθυνότητα διότι είναι σαφές πως η δημόσια τηλεόραση επιδιώκει να ενημερώσει τους πολίτες, χωρίς ωστόσο να σπείρει τον πανικό, οπως αντιθέτως κάνουν χωρίς ντροπή εκείνοι που παίζουν πολιτικά και μικροπολιτικά παιχνίδια στα αποκαΐδια. Στον αντίποδα ο ΣΚΑΪ, εντάσσει τον ρόλο του στο αποσταθεροποιητικό σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή, με αφορμή και τις πυρκαγιές, η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΚΑΪ επιχειρεί να κατατρομοκρατήσει τους πολίτες, να απαξιώσει τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών και τον αγώνα που δίνει ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ο τρόπος με τον οποίο καλύπτει τα γεγονότα προκαλεί ζημιά στον τουρισμό.

Για παράδειγμα, ο ΣΚΑΪ έπαιζε την είδηση ότι εκκενώθηκε ο Κάλαμος, ένας οικισμός 4.500 κατοίκων, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει συμβεί ποτέ. Προσπάθησε ο ΣΚΑΪ να δώσει την εικόνα χάους.

Είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε πως από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς δόθηκε ντιρεκτίβα στα περιφερειακά ΜΜΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να επιχειρηθεί η απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης. Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ της διαπλοκής δίνουν μία εικόνα πως δήθεν ο ΣΚΑΪ καλύπτει με απόλυτη επάρκεια τις εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Και εδώ πλέον τίθεται το ερώτημα: Θα παρέμβει επιτέλους το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να δώσει τέλος στο αίσχος που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην παραπληροφόρηση του ΣΚΑΪ ή όχι; Είναι η ώρα να τελειώσουν τα ψέματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια