Πώς θα κερδίσετε 1.000 ευρώ από τη λοταρία των αποδείξεωνΣτην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει λοταρία και την απόδοση ηλεκτρονικών λαχνών σε όσους έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα και ..τη διενέργεια κληρώσεων για την απονομή χρηματικών επάθλων 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, κάθε μήνα.


Για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή που έχει κάνει ο φορολογούμενος – ΑΦΜ θα αποδίδεται συγκεκριμένος αριθμός λαχνών.
Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.
Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό.Κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί.
Αφορολόγητο
Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου που έχει δηλώσει. Το έπαθλο των 1.000 ευρώ θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και επίσης δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του φορολογουμένου είτε προς την Εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ειδικότερα το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε χρόνο θα μοιράζονται 12 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα) στους τυχερούς που θα προκύπτουν από την κληρωτίδα. Στον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ για την λοταρία έχει μπει και το σενάριο οι λαχνοί να είναι ανάλογα το ποσό των αποδείξεων. Συγκεκριμένα για κάθε ευρώ που έχει καταγραφεί στις πληρωμές με “πλαστικό χρήμα” θα αντιστοιχεί και σε έναν λαχνό για τους πολίτες. Εάν δηλαδή κάποιος κάνει αγορές αξίας 200 ευρώ πληρώνοντας με κάρτα θα πάρει 200 λαχνούς για την κλήρωση. Εάν αντίστοιχα οι αποδείξεις αντιστοιχούν σε 1.000 ευρώ, τότε ο πολίτης θα λάβει 1.000 λαχνούς.
Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Τα στοιχεία αυτά θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου θα γίνει ταυτοποίηση των δαπανών που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο – ΑΦΜ ένας συγκεκριμένο αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών.
Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.
Η λοταρία θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.
Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια