Το απόλυτο κόλπο για να κερδίζεις στο “Στοίχημα”: Το μυστικό με τις 5 ισοπαλίες!Τις εποχές που το στοίχημα άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα, ένα από τα πρώτα «ψαγμένα» συστήματα που ακούστηκαν στα πρακτορεία ήταν αυτό των «5 Χ». Ο παίκτης, δηλαδή, ξεψάχνιζε όλο το δελτίο, έφτιαχνε ένα «καρφωτό» παρολί με πέντε ισοπαλίες και το κατέθετε με την ψυχολογία ανθρώπου που παίζει ΛΟΤΤΟ. Αν επιβεβαιωθεί, έχει καλώς, αν δεν επιβεβαιωθεί, οι απώλειες δεν είναι μεγάλες.

Αυτή η ψυχολογία στο στοίχημα είναι λανθασμένη και ταιριάζει περισσότερο σε αριθμοπαιχνίδι, όπου η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο και προφανώς τα κέρδη είναι πολύ μεγαλύτερα αν χαμογελάσει. Διότι η θεωρητική πιθανότητα επιβεβαίωσης όταν παίζουμε μια «καρφωτή» πεντάδα είναι μόλις 0,41%, ψάχνοντας το δύσκολο δρόμο των ισοπαλιών και η πραγματική πιθανότητα δεν διαφέρει και πολύ, και τα κέρδη που θα αποκομίζαμε αν επιβεβαιωνόταν θα ήταν πολύ μικρότερα αν είχαμε δοκιμάσει την τύχη μας σε άλλο παιχνίδι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ισοπαλίες είναι θέμα τύχης, άλλωστε αρκετοί παίκτες τις προτιμούν και κάποιοι, μάλιστα, έχουν και ιδιαίτερο ταλέντο να τις «ανακαλύπτουν». Χρειάζεται, όμως, μελέτη υπό συγκεκριμένο πρίσμα για να αυξήσετε τα ποσοστά σας στην εύρεση τέτοιων αγώνων, που έχουν περισσότερες πιθανότητες να λήξουν ισόπαλα απ’ όσες «υπονοούν» οι αποδόσεις που προσφέρουν οι εταιρίες στοιχημάτων.
Απαραίτητη διευκρίνιση: Το άρθρο δεν αναφέρεται στις «βολικές» ισοπαλίες, που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους στα κουπόνια και προσφέρονται σε τιμές φαβορί, συχνά απόλυτου. Τέτοια ματς είναι… ειδικού ενδιαφέροντος και οι αποδόσεις τους πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν φαβορί, προφανώς όταν και οι δύο ομάδες έχουν συμφέρον να μοιραστούν τους βαθμούς. Τα σημεία, στα οποία θα εστιάσουμε αφορούν αγώνες, στους οποίους η ισοπαλία πληρώνει είτε ελάχιστα κάτω, είτε σαφώς πάνω από 3,00.
Για να ποντάρετε σε μια ισοπαλία πρέπει να μην σταθείτε τόσο στα τεχνικά στοιχεία του παιχνιδιού (απουσίες, παράδοση, καιρός κτλ.) όσο σε μια πιο γενική θεώρηση των πραγμάτων. Να είναι σίγουρο, δηλαδή, ότι για τη μία ομάδα τουλάχιστον η ισοπαλία είναι απολύτως αποδεκτό αποτέλεσμα και όταν την έχει στα πόδια της θα πολεμήσει να την κρατήσει, συχνά χωρίς να επιδιώξει κάτι άλλο στο ματς. Αυτή είναι η συχνότερη λάθος στόχευση, δεδομένου ότι οι περισσότεροι που «ψάχνουν» ισοπαλίες επικεντρώνονται συνήθως σε ομάδες που βρίσκονται σε κοντινές θέσεις στη βαθμολογία, όμως παραβλέπουν ότι και οι δύο μπορεί να αναζητήσουν κάτι περισσότερο από τον ένα βαθμό.
Στις ισοπαλίες είναι επιρρεπείς οι ομάδες που δυσκολεύονται να πετύχουν γκολ. Ψάχνουμε ομάδες που έχουν είτε διαχρονικό πρόβλημα στο σκοράρισμα, είτε δυσκολίες με απουσίες στον συγκεκριμένο αγώνα.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο της συμβιβαστικής ισοπαλίας, ιδίως σε ματς που είναι κρίσιμα βαθμολογικά. Εκ πρώτης όψεως, δηλαδή, να μην συμφέρει καθόλου το φαβορί να παραχωρήσει ισοπαλία, αλλά αν το παιχνίδι δεν έχει ξεφύγει απ’ αυτήν να συμβιβαστεί, για να μην κινδυνέψει να χάσει και τον ένα βαθμό. Άρα θα πρέπει πριν ποντάρετε να λάβετε κι αυτό υπ’ όψιν σας.
Τα επαναλαμβανόμενα ισόπαλα αποτελέσματα μιας ομάδας μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα τύχης και ατυχίας, αλλά επιλογής. Είναι πιο σωστό στατιστικά το να παίξετε μια ομάδα για δεύτερη ή τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία, παρά να ψάχνετε την «καθυστέρησή» της σε ομάδες που έχουν πολύ καιρό να φέρουν «Χ», όπως κάνουν κάποιοι με τη λογική της καθυστέρησης εμφάνισης στα νούμερα του Τζόκερ.
Οφείλουμε να επισημάνουμε κι να ακόμα σημαντικό στοιχείο, που πολλοί παίκτες δεν αναγνωρίζουν, κυρίως επειδή οι αποδόσεις των «κανονικών» ισοπαλιών σ’ ένα κουπόνι μοιάζουν ίδιες, κυμαίνονται σε σχετικά μικρό εύρος απόδοσης: Η ισοπαλία είναι άλλοτε η δεύτερη κι άλλοτε η τρίτη πιο μεγάλη απόδοση στο σετ που προσφέρει η εταιρεία στοιχημάτων. Κι αυτή η διαφορά είναι σημαντική να μπει στο μυαλό μας.

Οι περισσότεροι παίκτες παρασύρονται όταν βλέπουν σχετικά ισορροπημένες αποδόσεις μεταξύ φαβορί και αουτσάιντερ και θεωρούν ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες του ματς να λήξει ισόπαλο. Αν ήταν έτσι και συνέβαινε διαχρονικά, δεν θα το είχε παρατηρήσει ο μπουκ και δεν θα μείωνε το ποσοστό της ισοπαλίας, που σ’ αυτού του είδους τα ματς είναι η πιο μεγάλη απόδοση στο σετ;

Στα ματς που έχουν σαφές φαβορί και αουτσάιντερ η ισοπαλία είναι η δεύτερη πιο μεγάλη απόδοση. Αυτό από μόνο του αποκαλύπτει ότι το ενδεχόμενο ενός «Χ» σ’ αυτούς τους αγώνες δεν είναι τόσο μακρινό, όσο νομίζουμε, απεναντίας ο μπουκ το υπολογίζει περισσότερο απ’ ό,τι την αδύναμη ομάδα του ζευγαριού. Αν έχετε αμφιβολίες, καλό θα ήταν να κοιτάξετε τα διαχρονικά ποσοστά ισοπαλιών σε ματς με αποδόσεις φαβορί (π.χ. από 1,60 ως 1,90) και θα διαπιστώσετε ότι είναι παρόμοια, αν όχι ακριβώς ίδια, μ’ αυτά των φαινομενικά αμφίρροπων αγώνων. Κι αν σας φαίνεται δύσκολο να επεξεργαστείτε τόσα στοιχεία ή να βρείτε παλαιότερα δεδομένα, ρίξτε μια ματιά στα ματς των δύο επόμενων Σαββατοκύριακων, σημειώστε τα αποτελέσματα και δείτε μόνοι σας πόσα τέτοια ματς καταλήγουν ισόπαλα.
Με το να παίξετε ισοπαλίες δέχεστε εξ ορισμού ότι ψάχνετε κάτι σχετικά δύσκολο στην επιβεβαίωση. Έτσι, λοιπόν, οφείλετε να επιδιώξετε κέρδος ακόμα και με μικρό ποσοστό επιτυχίας των στοιχημάτων σας. Τα «καρφωτά» παρολί (όπως π.χ. αυτό με τις πέντς ισοπαλίες) απαγορεύονται, ακόμα κι αν αφορούν τριάδα. Οφείλετε να διασφαλίσετε κέρδος ακόμα και με τη μικρότερη σε έκταση στήλη (π.χ. δυάδα) για να μην αποδειχτεί ότι κυνηγάτε χίμαιρες και ροκανίσετε σιγά-σιγά το κεφάλαιό σας.το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια