Πώς να βγάλεις μια και καλή τη ζάχαρη από τη ζωή σου -Σε 10 απλά βήματαΖάχαρη: Ό,τι πιο άχρηστο μπορείς να βάλεις στο
σώμα σου και η πηγή πολλών προβλημάτων σου. Αυτός ο λευκός πειρασμός δεν είναι εύκολο να φύγει από τη ζωή σου τόσο απλά, ωστόσο υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να ζήσεις μια πιο υγιή ζωή χωρίς ζάχαρη.

#Βρες τι περιέχει ζάχαρη στο ψυγείο σου

Όταν ακούς τη λέξη "ζάχαρη" το μυαλό σου πάει στα γλυκά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο εκεί. Ακόμα και οι σχετικά ‘αθώοι’ φρουτοχυμοί είναι πλούσιοι σε ζάχαρη!

#Μην ξεγελιέσαι από τα ταμπελάκια των τροφίμων

Το μέλι και τα σιρόπια, για παράδειγμα, μπορεί να είναι πράγματα που δείχνουν ‘φυσικά’ αλλά στην ουσία είναι απλά ένα άλλο πρόσωπο της ζάχαρης.

#Ξεκίνα πετώντας ό,τι υπάρχει στην κουζίνα σου και έχει ζάχαρη σε μη φυσική μορφή

Μπισκότα, μαρμελάδες, σοκολάτες, σως, μπάρες, γιαούρτια, παγωτά, επεξεργαμένα φαγητά, και οτιδήποτε άλλο σχετικό βρεις πέτα το στα σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη.

#Αντικατέστησε όλα όσα πέταξες με προιόντα που δεν έχουν ζάχαρη

Πέρα από το ότι μπορείς να βρεις γιαούρτια χωρίς ζάχαρη, βάλε στη διατροφή σου φρέσκα λαχανικά, κρέας, ψάρι και ελαιόλαδο αντικαθιστώντας με αυτά ότι περιέχει ζάχαρη.

#Χαλιναγώγησε τις λιγούρες σου

Πολλές φορές μέσα στη μέρα ή κάποιες μέρες νοιώθουμε μία λιγούρα συγκεκριμένα για γλυκό. Αυτός ο παράγοντας είναι καθαρά ψυχολογικός και είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί 100% από σένα. Για κάποιο λόγο έχουμε μετατρέψει ψυχολογικά το γλυκό, σε επιβράβευση για εμάς ύστερα από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά ή ύστερα από κάτι δύσκολο που αντιμετωπίζουμε. Μάθε να θεωρείς επιβράβευση το ωραίο λείο δέρμα και το υπέροχο σώμα που θα έχεις μερικούς μήνες αφού θα απαλαγείς εντελώς από τη ζάχαρη.

#Προετοιμάσου κατάλληλα

Το να τρως περισσότερη προτεϊνη θα σε βοηθήσει πολύ να μη έχεις τόσες λιγούρες για γλυκό. Οι ξηροί καρποί θα σε βοηθήσουν πολύ σε αυτό σου το εγχείρημα και καλό είναι να κουβαλάς μερικούς μαζί σου όπου και αν πας.

#Φαγητό στη δουλειά..

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια