Δείτε πώς μπορούν να σας κλέψουν χρήματα από την κάρτα σας
Μία απίστευτη κομπίνα μέσω της οποίας επιτήδειοι κλέβουν χρήματα από τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών ανυποψίαστων πολιτών αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Telegraph , που αν ισχύει πρέπει να μας βάλει όλους σε προβληματισμό αναγκάζοντάς μας να είμαστε περισσότερο προσεχτικοί.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από ανάρτηση του δημοσιογράφου Πολ Τζάρβις στο Facebook.
Σε φωτογραφία που δημοσίευσε εμφανίζεται ένας άνδρας που βρίσκεται στο μετρό να έχει θέσει σε λειτουργία ένα φορητό τερματικό αποδοχής καρτών POS (Point of Sale).
Το λογιστικό γραφείο μας αναλαμβάνει λογιστική και φορολογική υποστήριξη ιδιωτών Ελλήνων ή Κάτοικων Εξωτερικού, σε όλη την Ελλάδα! Καλέστε στο 2310-556996!
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, ο νεαρός είχε θέσει σε λειτουργία το μηχάνημα για να κλέψει χρήματα από τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, εν αγνοία των συνεπιβατών του.
«Αυτός ο τύπος εντοπίστηκε να τριγυρίζει με ένα μηχάνημα POS. Αυτό που χρειάζεται μόνο να κάνει είναι να πατήσει το κουμπί για τα ποσά μικρότερα των 30 λιρών (το ποσό στην Ελλάδα είναι στα 20 ευρώ) και μετά να αγγίξει το μηχάνημα στην τσέπη που βρίσκεται το πορτοφόλι σας», επισημαίνει ο δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τις συναλλαγές μέχρι , ο κάτοχος της κάρτας δεν είναι υποχρεωμένος να πληκτρολογήσει τον κωδικό του στο τερματικό αποδοχής καρτών, επομένως, δίχως να το γνωρίζει μπορεί να... χρηματοδοτεί τους επιτηδείους που διαθέτουν ένα φορητό POS και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Σημειώνεται ότι δεν είναι απαραίτητη ούτε η αυτόματη έγκριση των τραπεζών για την συναλλαγή, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις οι αγορές να μην εμφανίζονται στον λογαριασμό του κατόχου κάρτας για αρκετό καιρό αφού έχει δηλωθεί κλοπή ή απώλεια κάρτας, στοιχείο που δίνει στους κλέφτες τη δυνατότητα να δράσουν ανενόχλητοι.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι επισήμως, οι τράπεζες Royal Bank of Scotland και National Westminster Bank παραδέχθηκαν πως «θεωρητικά» ένας μικρός αριθμός συναλλαγών με "contactless" κάρτα μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν δοθεί εντολή για ακύρωση κάρτας.
πηγη: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια