Δημοψήφισμα: Οι Καταλανοί κέρδισαν σήμερα το δικαίωμα της ανεξαρτησίας ... #CatalanReferendum

Ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ προμηνύει ραγδαίες εξελίξεις στον "πόλεμο" με τη Μαδρίτη. Για δικαίωμα ανεξαρτητοποίησης έκανε λόγο στην ομιλία το βράδυ της Κυριακής

Άνοιξε η πόρτα για την μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ σε ομιλία του προς τον καταλανικό λαό το βράδυ της Κυριακής. Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, που τον παρακολουθούσε από την πλατεία Καταλούνια στη Βαρκελώνη, ο πολιτικός εμφανίστηκε έτοιμος να προχωρήσει στην απόσχιση της επαρχίας από την Ισπανία, ενώ ανέφερε πως διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας αναμένεται να προσέλθει στην τοπική βουλή.

"Σήμερα κερδίσαμε πολλά δημοψηφίσματα, από σήμερα κερδίσαμε το δικαίωμα να έχουμε το δικό μας κράτος. Οι Καταλανοί πρέπει να γίνουν σεβαστοί στην Ευρώπη. Οι Ισπανοί παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και η ΕΕ και ο κόσμος είδε το απολυταρχικό πρόσωπο του ισπανικού κράτους" σχολίασε.

Αν και δεν δόθηκαν αποτελέσματα, τα προγνωστικά θέλουν σαρωτική νίκη του ΝΑΙ στην κάλπη, αφού η αντίδραση της κυβέρνησης Ραχόι οδήγησε πολίτες στην απόφαση να συμμετέχουν. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή, αλλά και η όλη διαδικασία που βρίσκεται στον αέρα δεδομένης της κατάστασης που επικράτησε όλη την ημέρα, καθώς και της πρότερης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου που απαγόρευε τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια