ΣΟΚ στο πανελλήνιο από την απόπειρα της Σπυράκη να καλύψει Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τις σκανδαλάρεςΗ Μαρία Σπυράκη
Πλήρη κάλυψη στον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με δημοσιεύματα που τον φέρουν να συνομιλεί με ποινικούς, παρέσχε η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με την υπόθεση Ζίμενς έκανε λόγο για συκοφαντίες ενώ επέμεινε στα περί ανομίας αναφέροντας πως «ο πολίτης απειλείται καθημερινά».

Για Ζίμενς και Αυγενάκη

Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση Ζίμενς και για τα «δώρα» προς τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει πληκτικά την συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη».

Επικαλέστηκε δε, τη μαρτυρία της γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε ότι «το κόστος του τηλεφωνικού κέντρου το κάλυψε ο κ. Μητστοτάκης». Συνεχίζοντας, ρώτησε αν έχει προωθήσει η κυβέρνηση την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ή τι έχει κάνει γι αυτό.

Για τις αποκαλύψεις που αφορούν τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε ότι «ο γραμματέας του κόμματος έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη» και σημείωσε: «μας προκαλεί εντύπωση ότι βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της ΝΔ».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα πρέπει να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση του κ. Αυγενάκη και για τα δώρα της Ζίμενς προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος παρέπεμψε στις πλήρεις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα.

Για ανομία

Υπάρχουν θέματα ανομίας είπε η κ. Σπυράκη, η οποία, εξηγώντας τη θέση της, είπε ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα είναι ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Σε ερώτηση για το αν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η κ. Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ έχει υπόψη της τα στοιχεία, όπως έχει υπόψη της και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη όπου αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί, όπως και το περιστατικό που κρατούμενοι που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα, «σιδέρωσαν» ηλικιωμένη.

Για δήλωση Χουλιαράκη

Η εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε και για την πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, (ο οποίος ανέφερε ότι ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η επιβάρυνση της μεσαίας τάξης), λέγοντας ότι επιτέλους η κυβέρνηση είπε και μία αλήθεια. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Μία καλή αρχή θα ήταν η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, συμπλήρωσε.

Πρόταση για μείωση ΕΝΦΙΑ

Αναφέρθηκε στο θέμα του κοινωνικού μερίσματος που θα μοιράσει η κυβέρνηση στο τέλος του χρόνου, λέγοντας ότι το πλεόνασμα είναι προϊόν της υπερφορολόγησης των πολιτών και της στάσης πληρωμών του κράτους. Η ΝΔ προτείνει να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους και να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους. «Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πει αν συμφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους» τόνισε.

Διανομή φαρμάκων

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Πολάκη ότι «η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους καρκινοπαθείς ήδη υλοποιείται», η κ. Σπυράκη υποστήριξε ότι η πρόταση της ΝΔ είναι κοστολογημένη και αιτιολογημένη και είναι απολύτως απαραίτητη για τους πολίτες που πάσχουν από βαριές ασθένειες. Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση δέχεται ότι η πρόταση θα βοηθήσει, ανέφερε η κ. Σπυράκη και προσέθεσε ότι ο κ. Πολάκης αναγνώρισε ότι, η κυβέρνηση εφαρμόζει το μέτρο μόνο σε ένα φαρμακείο.

Για τοποθέτηση Ι. Μουζάλα στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ θα συμφωνήσει με την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα στη θέση του Επιτρόπου για τα δικαιώματα του ανθρώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η κ. Σπυράκη είπε ότι πριν έλθει η ώρα αυτή, εγείρεται ένα θέμα επιδόσεων του κ. Μουζάλα, που έθεσε -εκτός από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη- και ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, Φρανκ Τίμερμανς, γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στη χώρα μας.

neaselida.news

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια