Στους 50 πλουσιότερους του πλανήτη ο ανώνυμος δημιουργός του bitcoinΟ Πρίγκιπας al-Waleed bin Talal αποκάλεσε κάποτε το bitcoin "μια Enron στα σκαριά". Δύο μήνες αργότερα ο γαλαζοαίματος κοιτάζει από κάτω τον άνδρα ή τη γυναίκα (ή την ομάδα) που βρίσκεται πίσω από το διάστημα κρυπτονόμισμα στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, σύμφωνα με στοιχεία της Quartz.
Παρά την αναστάτωση που έφερε το bitcoin στις συναλλαγές, ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος είναι στην πραγματικότητα ο ανώνυμος δημιουργός του, γνωστός ως "SatoshiNakamoto". Ίσως Αυστραλός επιχειρηματίας; Όχι. Ή ίσως ο Elon Musk της Tesla; Προσπαθήστε πάλι.

Όποια και να είναι η απάντηση, με το bitcoin να "αλλάζει χέρια" σε λίγο κάτω από 20.000 δολάρια μετά την εκκίνηση της διαπραγμάτευσής του στο CME την Κυριακή, η καθαρή αξία του Nakamoto έχει φτάσει τα 19,4 δισ. δολάρια, χαρίζοντας του την 44η θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ξεπερνά τον Πρίγκιπα και βρίσκεται λίγο πίσω από τον συνιδρυτή της Microsoft Paul Allen και τη χήρα του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs.
H καθαρή αξία του Νakamoto υπολογίζεται με βάση τα 980.000 bitcoins που εκτιμάται ότι κατέχει, στην τρέχουσα τιμή των περίπου 18.900 δολαρίων. Στον κρυπτο-κόσμο, τα νούμερα αυτά αλλάζουν τόσο γρήγορα, που είναι δύσκολο να παρακολουθήσουμε.

Ωστόσο, εάν υπολογίσεις την καθαρή του αξία, έχει διανύσει μακρύ δρόμο από τον Οκτώβριο, όταν ακόμη θα βρισκόταν στο Νο 247 της λίστας του Forbes με περιουσία 5,9 δισ. δολαρίων. Οι τελευταίοι μήνες ήταν ιδιαίτερα αποδοτικοί για έναν κάτοχο bitcoin.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια