Βαρουφάκης: Μήνυση κατά ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες
O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και γερμανός ευρωβουλευτής μηνύουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφό της που σχετίζεται με την απόφαση να «παγώσει» τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών το 2015.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης και ο γερμανός ευρωβουλευτής, Φάμπιο Ντεμάζι, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγκάσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση.

«Περιορίζοντας τη ρευστότητα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα για να πιέσει για περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων και ιδιωτικοποιήσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, η ΕΚΤ παραβίασε την εντολή της» σημείωσε ο κ. Ντεμάζι.
Είχε απορρίψει το αίτημά τους

Μετά την απόρριψη του αιτήματός τους από την ΕΚΤ, οι κύριοι Βαρουφάκης και Ντεμάζι στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο έγγραφο.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε πως η νομική εκτίμηση προηγήθηκε της απόφασης για πάγωμα της χρηματοδότησης κατά τουλάχιστον δύο μήνες. Η ΕΚΤ αποφάσισε να μην την αποκαλύψει για να προστατέψει τους νομικούς της συμβούλους και τις εσωτερικές της διαβουλεύσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχει υπέρτατο δημόσιο συμφέρον να μάθουμε μέχρι ποιο σημείο η ΕΚΤ ζύγισε... διαφορετικούς μεταξύ τους στόχους και πως οι ίδιοι και οι νομικοί τους σύμβουλοι ερμήνευσαν το νομικό πλαίσιο» αναφέρει στη μήνυση ο δικηγόρος των καταγγελλόντων.


το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια