“Βόμβα” από την “Εφημερίδα των Συντακτών”: Ποιοι προσπαθούν να μπλοκάρουν την ανάκριση για την υπόθεση Novartis;Για μία πρωτοφανή ενέργεια δικαστικών λειτουργών που φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και ανεβάζει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό με την υπόθεση Novartis κάνει λόγο η “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Η “Εφ.Συν.” υποστηρίζει ότι σύμφωνα ...με ασφαλείς πληροφορίες, 20 περίπου δικαστικοί μέχρι τώρα έχουν υπογράψει αίτημα προς το Εφετείο προκειμένου η ανάκριση για την υπόθεση Φρουζή να αφαιρεθεί από τον ανακριτή και να διαβιβαστεί στο Εφετείο. Αυτό όπως ισχυρίζονται δικαστικοί κύκλοι είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι προσκρούει στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μετά την αντίδραση των ανώτατων δικαστικών λειτουργών για την μήνυση Σαμαρά αλλά και μετά την προτροπή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστη στο έργο της η ακατανόητη αυτή πρωτοβουλία προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Πολύ περισσότερο όταν κάτι τέτοιο σίγουρα θα οδηγούσε σε νέα εμπλοκή την προσπάθεια διερεύνησης ενός μεγάλου σκανδάλου που στοίχισε 3 δισ. στο φορολογούμενο πολίτη.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιος ωφελείται τελικά από παρόμοιες πρωτοβουλίες;

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια