Στα άδυτα του #ΚΕΕΛΠΝΟ: Παράνομες αποζημιώσεις σε δικηγόρους επειδή παρακολουθούσαν συνεδριάσεις του ΔΣΤο πόσο απλόχερη ήταν η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται και από τις αποζημιώσεις που κατέβαλε σε δικηγόρους - υπαλλήλους του φορέα - επειδή έδιναν το «παρών» σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Μάλιστα, για κάθε συνεδρίαση αμειβόταν με ποσό άνω των 75 ευρώ, παράλληλα με τον γενναιόδωρο μισθό που ήδη λάμβαναν...

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του φορέα αποφάσισε ότι: η νομική σύμβουλος του φορέα με ΑΜ μισθοδοσίας Κ1053 θα παρίσταται εφεξής στις συνεδριάσεις του ΔΣ (23-1-2007) και σε περίπτωση κωλύματος παρουσίας της νομικής συμβούλους στις συνεδριάσεις του ΔΣ θα παρίσταται η δικηγόρος του φορέα με ΑΜ μισθοδοσίας Κ1056.
Πρόκειται για μια παράνομη τακτική, την οποία είχε καταγγείλει ο κ. Πολάκης στην Εξεταστική Επιτροπή, και που περιγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το έτος 2014: «Για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις αυτές, διαπιστώθηκε ότι κατά το έτος 2014, καταβάλλονταν αποζημίωση ανά συνεδρίαση ποσού ύψους 77,25 ευρώ χωρίς να προσκομιστεί στην Ελεγκτική Ομάδα καμία απόφαση του ΔΣ για την καταβολή αποζημίωσης αυτής και τον καθορισμό του ύψους της».

Εξάλλου, η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας (2007) ορίζει ρητά πως δεν προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης σε οποιονδήποτε άλλον πλην του Προέδρου, των μελών και του γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως η δικηγόρος που απολάμβανε το προνόμιο αυτό, δηλαδή να πληρώνεται αδρά για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του ΔΣ, είναι η ίδια (κ. Οικονόμου) που λάμβανε μισθό μεγαλύτερο και από γενικό γραμματέα υπουργείου (6.166 ευρώ το μήνα) μαζί με επίδομα θέσης ευθύνης Γενικού Διευθυντή 900 ευρώ...

toxwni.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια