Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για Novartis - Τι αποκαλύπτει ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά
Νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στη Βουλή αναφορικά με το Novartis - Gate. Επιστολές της Novartis σε Σαμαρά και ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην πρωθυπουργού στον Φρουζή.

Νέες πτυχές του σκανδάλου Novartis φέρνουν στο «φως» τα στοιχεία που διαβίβασε η Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο νέος φάκελος περιέχει δύο επιστολές της Novartis στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τη συνεργασία τους για την υλοποίηση του μνημονίου και της φαρμακευτικής δαπάνης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνεται ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά στον Κωνσταντίνο Φρουζή, το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis έλαβε κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Το σημείωμα φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρωθυπουργού και αναγράφει το όνομα και το τηλέφωνο του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Το εν λόγω στοιχείο προσκόμισε στην Εισαγγελία η προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση.

Επίσης, στη Βουλή διαβιβάστηκαν CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπαλλήλων της Novartis.

Τα νέα στοιχεία έχουν ήδη διαβιβαστεί στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής και αναμένεται να ανακοινωθούν και να μοιραστούν στα μέλη της στη σημερινή συνεδρίαση.

koutipandoras.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια