Νέα “βόμβα” Παπαδάκου: Από “καραμπόλα” στην έρευνα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων βρέθηκε offshore για την Novartis!
Την επόμενη εβδομάδα θα πάνε στη Βουλή νέα στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis, μετά τις έρευνες σε υπολογιστές, ενώ από έφοδο σε εμπλεκόμενο μεγάλο πολιτικό στέλεχος που δεν περιλαμβάνεται στους δέκα,συνδέεται off-shore με την υπόθεση της χρηματοδότησης κομμάτων, είπε η Γιάννα Παπαδάκου Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Μετά τις 7.000 σελίδες της δικογραφίας που έχει πάει στη Βουλή, «την άλλη εβδομάδα θα πάνε κι άλλα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη και αφορούν τα ευρήματα από τους υπολογιστές της Novartis, ενισχυτικά των προηγούμενων. Κάθε φορά που θα πέφτει πάνω σε περιγραφές τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων, είναι υποχρεωμένη να τα στέλνει στη Βουλή», είπε η κ. Παπαδάκου.
«Επίσης, η κ. Τουλουπάκη εξετάζει μαζί με τους κ.κ. Τζούρα και Μανώλη έχουν βρει πολλές εταιρείες μέσα στη δικογραφία της Novartis, υπεράκτιες, μερικές που περιλαμβάνονται στα Panama Papers… Υπάρχει κίνηση από αυτές τις off-shore οι οποίες έχουν τους τροφοδότες λογαριασμούς», όπως ανέφερε.
«Η Novartis έκανε και το άλλο», συνέχισε η ίδια, «είχε δημιουργήσει μία off-shore -ειδικά μία από αυτές- που είναι και στα Paradise Papers, η οποία δεν είχε δηλωθεί, δεν φορολογείτο, ήταν και αφορολόγητα τα “μαύρα”, μιλάμε για εταιρεία μιας πολυεθνικής, ενός κολοσσού, η οποία ήταν φανερή, είχε λογαριασμούς, κτλ. Πώς τους άνοιξε; Είχε δύο λογαριασμούς, έναν στην Ελβετία στη UBS και τον άλλο στην Citibank … και “φεύγαν” τα “μαύρα” … Στην Ελλάδα “ξεπλένονταν” μέσω εταιρειών επικοινωνίας … μιλάμε για εκατομμύρια».
Διαπιστώθηκε επίσης, όπως είπε, κίνηση χρημάτων από off-shore και λογαριασμούς της Novartis προς «εταιρείες ελληνικής ιδιοκτησίας, η μία είναι στα Panama Papers, η άλλη στα Paradise Papers… η μία μάλιστα έχει απόληξη και στην Κύπρο, γι’ αυτό και η δικαστική συνδρομή, θεωρείται πολύ σημαντικό εύρημα».
«Το ίχνος της μίας έχει βρεθεί από έφοδο που έγινε σε εμπλεκόμενο πρόσωπο, πολιτικό στέλεχος, όχι από τους δέκα αλλά μεγάλο πολιτικό στέλεχος, τον οποίο θα συναντήσουμε και στην χρηματοδότηση των κομμάτων, την άλλη δικογραφία που έρχεται από την Οικονομική Εισαγγελία και όχι από την κ. Τουλουπάκη», όπως είπε η κ. Παπαδάκου.
«Τώρα, εξετάζονται οι off-shore εταιρείες που έχουν ψωμί. Η μία ειδικά, που είναι στα Paradise, κρύβει άλλες επτά πίσω … κρύβει τους ανώνυμους “δικαιούχους” που βλέπαμε … καμιά εικοσαριά από αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.
Ακούστε το ηχητικό στο stokokkino.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια