Αχτσιόγλου: Ο Μητσοτάκης θέλει φτηνούς και απροστάτευτους εργαζόμενους, σε καθεστώς ανασφάλειας


«Το μοντέλο που περιέγραψε (ο κ. Μητσοτάκης), είναι φτηνοί και απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας», σημείωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα εργασιακά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Η κ. Αχτσιόγλου, μέσω μηνύματος που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook απαντά στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μιλώντας στη Γ.Σ. του ΣΕΒ, ανέπτυξε το σχέδιό του για την εργασία. «Το μοντέλο που περιέγραψε, είναι φτηνοί και απροστάτευτοι εργαζόμενοι σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, «τοποθετούμενος κυνικά ως η τελευταία γραμμή άμυνας των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει την αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως "ιδεοληψίες" τη βελτίωση της θέσης και της διαπραγματευτικής ικανότητας των εργαζομένων, ενώ δήλωσε ότι θα ενισχύσει την ιδιωτική ασφάλιση».

«Δυστυχώς, για τους εργαζόμενους της χώρας, τα μέτρα που υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτά που εφαρμόστηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του κόμματός του. Ευτυχώς, για τους εργαζόμενους της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά και δεν μπορεί να ανακόψει ούτε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ούτε την αύξηση του κατώτατου μισθού, ούτε την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας», τόνισε η υπουργός Εργασίας.
το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια