Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο: Tουρκικό πλοίο έπεσε πάνω σε ελληνική κανονιοφόροΝέος συναγερμός σήμανε στο Αιγαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν τουρκικό εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Το περιστατικό συνέβη στις 04:00 το πρωί ανοιχτά της Λέσβου και κρίνεται ως σοβαρό.

(Το ελληνικό πολεμικό πλοίο "Αρματωλός")

Αναφέρει πως το τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο και μετά από έναν ελιγμό έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου.

Στη συνέχεια, έσπευσε να απομακρυνθεί προς τα τουρκικά παράλια

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο υπέστη ζημιές οι οποίες ευτυχώς δεν είναι σοβαρές, ενώ δεν έχουν αναφερθείτραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος.

Μετά τη σύγκρουση υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των μονάδων.

H ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας,παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση τωνμεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια