Ο Μασκ σπεύδει να σώσει τα παιδιά στην ΤαϊλάνδηO μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, αποφάσισε να συμβάλλει στον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο..
στην Ταϊλάνδη εδώ και δύο εβδομάδες, στέλνοντας ειδικούς μηχανικούς στο σημείο. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών θα ξεκινήσει απόψε.
O Μασκ ανταποκρίθηκε σε έκκληση για βοήθεια στο twitter, απαντώντας «Ευχαρίστως να βοηθήσω, αν υπάρχει τρόπος»

Σύμφωνα με το Skynews, ο Μασκ ανταποκρίθηκε σε έκκληση για βοήθεια στο twitter, απαντώντας «Ευχαρίστως να βοηθήσω, αν υπάρχει τρόπος».

Είπε μάλιστα ότι η SpaceX και μία ακόμη από τις εταιρίες του, η "The Boring Company", διαθέτουν ένα «ειδικό ραντάρ διείσδυσης του εδάφους, το οποίο είναι αρκετά καλό στο να σκάβει τρύπες».

Δείτε τα χαρακτηριστικά tweets:


Στην ανάρτησή του έγραψε ακόμη ότι «ένας νάιλον σωλήνας 1 μέτρου θα μπορούσε να εισχωρήσει μέσα στο σπήλαιο και να φουσκώσει σαν κάστρο-μπαλόνι. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα υποβρύχιο τούνελ με αέρα (συγκρατώντας) την οροφή του σπηλαίου».

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απάντησε λέγοντας ότι η ομάδα του Μασκ θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο στον εντοπισμό της τοποθεσίας, όσο και στην παροχή νερού ή ρεύματος.

Από την πλευρά του, ο Τέινς Γουιρασίρι, πρόεδρος του Ινστιτούτου Μηχανικών της Ταϊλάνδης, δήλωσε ότι «Θέλουμε να βρούμε μία λύση, θεωρώ ότι είμαστε κοντά σε αυτό».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ξεκινά απόψε

Όπως γνωστοποίησε δύτης, ο οποίος βρίσκεται στο συγκεκριμένο σπήλαιο, η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους θα ξεκινήσει απόψε.

«Δίνεται μάχη με τον χρόνο επειδή την Κυριακή θα έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά παραμένουμε θετικοί», δήλωσε ο Βέλγος δύτης Ben Reymenants, ο οποίος μίλησε στη νορβηγική εφημερίδα HLN.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση θα ξεκινήσει απόψε και τα παιδιά θα απεγκλωβίζονται ανά δύο.

Ο υπουργός εσωτερικών της Ταϊλάνδης έχει ήδη φτάσει έξω από το σπήλαιο και σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Πώς θα διεξαχθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού
«Είναι δύσκολη η πορεία μέσα από έναν λαβύρινθο διαδρομών, καθώς έχει πολλές καταδύσεις και αναρριχήσεις. Η ορατότητα κάτω από το νερό είναι πολύ καλύτερη. Τα παιδιά στον τρίτο διάδρομο μπορούν να αναπνεύσουν και θα ελεγχθούν από γιατρό. Στη συνέχεια, υπάρχουν ακόμη 1,5 χιλιόμετρα αναρρίχησης, μέχρι να φτάσουν στην αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά τους», δήλωσε στην ιστοσελίδας hnl δύτης, ο οποίος θα συμμετάσχει στην επιχείρηση.

«Οι δύτες μπορούν να ανέβουν και να κατέβουν έξι φορές. Για να κατέβει μια ομάδα χρειάζεται τρεις ώρες. Μετά από αυτό, τα μπουκάλια οξυγόνου ξαναγεμίζονται και οι διασώστες φεύγουν για να πάρουν τα αγόρια. Εκτιμούμε πως μπορούμε να βγάζουμε τέσσερα αγόρια την ημέρα, κάτι που σημαίνει πως στην καλύτερη των περιπτώσεων η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα διαρκέσει τρεις ημέρες», πρόσθεσε.

«Εν τω μεταξύ, ελπίζουμε η βροχή να μην διαρκέσει πολύ. Δίνουμε μάχη με τον χρόνο. Τα επίπεδα οξυγόνου στη σπηλιά συνεχώς μειώνονται. Τα αγόρια δείχνουν θάρρος και σκέφτονται τι θα φάνε όταν γυρίσουν σπίτι», ανέφερε.

Οι Times του Λονδίνου σε infographic παρουσιάζουν τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά για να βγουν από τη σπηλιά:

ζουγκλα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια