Σκάνδαλο #Novartis: Βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό στενής συνεργάτιδας πρώην υπουργού - Ραγδαίες οι εξελίξεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ τρικυμία αναμένεται να προκαλέσει η κίνηση των μαύρων λογαριασμών της NOVARTIS. Τα στοιχεία που έχουν φτάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης εμπλέκουν τρία πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο με τις μίζες του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή εντοπίστηκε κίνηση μαύρου χρήματος από τον τροφοδότη λογαριασμό της NOVARTIS σε εταιρεία που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ακινήτων στο εξωτερικό, διαχειριστής της οποίας είναι συγγενικό πρόσωπο μεγαλόσχημου πολιτικού.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε τη ροή μαύρου χρήματος που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό στενής συνεργάτιδας πρώην Υπουργού.

Στοιχεία-φωτιά βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και για έναν πολιτικό παράγοντα κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που κατείχε νευραλγικό πόστο στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο εξονυχιστικός έλεγχος σε ένα σύστημα εταιριών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο εταιρίες επικοινωνίας, μια συμβουλευτική και μια ακόμα που ειδικεύεται στην οργάνωση συνεδρίων.

Ερευνώνται οι συναλλαγές των εταιριών αυτών με μια εταιρία που είχε στήσει ο Φρουζής στη Κύπρο για τη διακίνηση μαύρου χρήματος που προοριζόταν για τις λεγόμενες «διακριτικές πληρωμές».

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι αρμόδιοι δικαστές και στις καταθέσεις μαρτύρων που αναφέρονται στις στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Φρουζής με πρώην Υπουργό, ο οποίος στη συνέχεια πρόβαλε εμπόδια στα σχέδια της NOVARTIS διεκδικώντας μεγαλύτερη μίζα.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει μια ύποπτη αγορά ακινήτου στη Γενεύη, την οποία συνδέουν εμμέσως με πολιτικό πρόσωπο.

Οι εξελίξεις στο γιγαντιαίο σκάνδαλο της NOVARTIS θα είναι καταιγιστικές και στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένονται και οι πρώτες συλλήψεις υπόπτων.

Ο κλοιός σφίγγει και για τον πρώην ισχυρό άντρα της NOVARTIS, Κωνσταντίνο Φρουζή. Γι’ αυτό επιχειρεί αντιπερισπασμό, επιδιώκοντας να εμπλέξει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στη μπόχα και τη δυσωδία της NOVARTIS.

Ισχυρίζεται με δήλωσή του ότι είχε συναντήσεις και με σημερινά κυβερνητικά στελέχη. Βέβαια οι ανακριτικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για τις κοινωνικές επαφές του Φρουζή αλλά για τις μίζες που μοίραζε η NOVARTIS προκειμένου να επιτυγχάνει υψηλότερες τιμές στα σκευάσματα της εταιρίας στην Ελλάδα που ήταν χώρα-δείκτης και διαμόρφωνε τις τιμές των φαρμάκων σε περισσότερες από δέκα χώρες.

Στη δήλωσή του ο Φρουζής ισχυρίζεται ότι δεν τον έχει καλέσει ακόμα ο ανακριτής για να καταθέσει. Γνωρίζει πολύ καλά τόσο αυτός όσο και οι δικηγόροι του ότι ο βασικός ύποπτος για μια σειρά κακουργημάτων καλείται από τον ανακριτή, τελευταίος.

Δικαστικοί κύκλοι, αναφερόμενοι στη βιασύνη του Φρουζή να καταθέσει, επισήμαναν με νόημα ότι καλύτερα για τον ίδιο να καθυστερήσει η ανάκριση γιατί το πιθανότερο είναι μετά απ’ αυτή να βρεθεί στον Κορυδαλλό.

ΠΗΓΗ: kontranews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια