Ο ορισμός του μίσους: Στο εξώφυλλο βιβλίου του Αμβρόσιου περιφέρουν τον Τσίπρα σαν τον νεκρό μητροπολίτη!
Αν ο Αμβρόσιος ήθελε να τον θυμούνται μετά την «έξοδό του από την ενεργό διακονία», η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε.

Και αυτό γιατί σε βιβλίο του που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο της μητρόπολης Αιγιαλείας, το οποίο επιθυμεί να αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» του,
σύμφωνα με το romfea.gr, έβαλε στο εξώφυλλο φωτομοντάζ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τον περιφέρουν σαν τον νεκρό παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το romfea.gr «στο σύγγραμμα αυτό καταγράφει τα συντελεσθέντα στις Συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο του 2016, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2017, σχετικά με τα πεπραγμένα της Συνοδικής Επιτροπής που ανέλαβε τη διεξαγωγή διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών».

Στο προλογικό του σημείωμα δε προχωρά σε μία ακόμη από τις συνηθισμένες του επιθέσεις μίσους κατά όποιου διαφωνεί με τις απόψεις του:

«Έπειτα από είκοσι αιώνες δόξης και μεγαλείου τού χριστιανικού και ελληνικού ιδεώδους, το ελληνοχριστιανικό αυτό ιδεώδες, με τη συνυπευθυνότητα των Μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ποδοπατήθηκε! Τώρα πλέον ανήκει στην Ιστορία... Οι παράγοντες του πολιτικού σχήματος «Πρώτη φορά Αριστερά» είναι οι υπεύθυνοι και πρωτεργάτες αυτού του συντελεσθέντος εγκλήματος! Καταστρέφουν την Ελλάδα μας, πολεμούν την Ορθοδοξία μας! Και όλα αυτά απολαμβάνοντας τιμές και διακρίσεις από τους εκκλησιαστικούς ηγήτορες... Έτσι φθάσαμε στην προδοσία της Ορθοδοξίας χωρίς κάποια δυναμική αντίδραση εκ μέρους τής Ιεραρχίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος... Δυστυχώς, ταυτισθήκαμε με τους προδότες τής Ορθοδοξίας μας, συγχρόνως δε και με τους καταστροφείς τής Ελλάδος!».

«Οι άθεοι απλώς κάνουν το καθήκον τους. Πολέμιοι του Θεού ήταν, είναι και θα είναι. Εχθροί τής Πίστεως και της Εκκλησίας μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν! Επιστεγάζοντας τα θλιβερά αυτά λόγια δεν προτίθεμαι να προφητεύσω. Απλώς, θέλω να τονίσω ότι, εάν εμείς οι Αρχιερείς δεν αλλάξουμε νοοτροπία και στάση ζωής, τότε η Ορθοδοξία μας θα εξαφανισθεί... Γι’ αυτό ακριβώς και η Ελλάδα μας πολύ σύντομα θα παύσει να είναι η κοιτίδα τόσο του Χριστιανισμού όσο και του Ελληνισμού... Προσεύχομαι ικετευτικά και ελπίζω πως δεν θα επαναληφθεί και σήμερα ό,τι συνέβη με τις επτά Εκκλησίες της Μικράς Ασίας, προς τις οποίες απευθύνεται μεν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, αλλά οι οποίες τελικά εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης...».

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια