Κοντά στο 5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
Μειωμένη εμφανίζεται η διαφορά κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης σε δύο νέες δημοσκοπήσεις.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για το Έθνος, για τις ευρωεκλογές, η διαφορά ανέρχεται στο 4,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 20,2% και την ΝΔ 24,3%, ενώ σε δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών, για τις εθνικές εκλογές, η διαφορά διαμορφώνεται σε 5,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 24,5% και τη ΝΔ 30%.
Η δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για τις Ευρωεκλογές

Στο ερώτημα «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;» στη δημοσκόπηση της KAΠΑ Research πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ ενώ το όριο του 3% δεν συγκεντρώνουν ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.


Πρόθεση ψήφου για ευρωεκλογές:

ΝΔ: 24,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,2%
Χρυσή Αυγή: 8,1%
Κίνημα Αλλαγής: 5,5%
ΚΚΕ: 5%
Ελληνική Λύση: 2,9%
Το Ποτάμι: 2,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
Ένωση Κεντρώων: 2,4%
Λαϊκή Ενότητα: 1,4%

Επίσης το 11,2% απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και το 5,2% «δεν ψηφίζω».

Το 67% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο κόμμα με αυτό που θα ψηφίσει στις εθνικές ενώ το 26% θα ψηφίσει άλλο κόμμα. 7% των ερωτηθέντων απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Παράλληλα το 62% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την αύξηση του κατώτατου μισθού, την έξοδο στις αγορές, την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών βγαίνει «χαμένος ή μάλλον χαμένος», έναντι 33% που απαντά «κερδισμένος ή μάλλον κερδισμένος». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι 60% και 37%.

Η δημοσκόπηση της Prorata για τις εθνικές εκλογές

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το Κίνημα Αλλαγής με 6%, και το ΚΚΕ με 5,5%. Στην έρευνα δεν καταγράφονται απαντήσεις πρόθεσης ψήφου στους ΑΝΕΛ (0%) ενώ εκτός Βουλής μένει και το Ποτάμι με 0,5%.

Στην πρόθεση ψήφου αντανακλάται η πόλωση της περιόδου, αφού το άθροισμα των δύο κομμάτων έχει αυξηθεί κατά έντεκα μονάδες (από το 43,5% στο 54,5%).

Πηγή: reader.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια