ΑΣΟΕΕ: Ειδικός φρουρός έβγαλε όπλο - Πώς έγινε το επεισόδιο στο προαύλιο

Ο ειδικός φρουρός εμφανίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο να έχει βγάλει όπλο μέσα στο προαύλιο - Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό

Στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά υπηρετούσε εδώ και λίγες εβδομάδες ο ειδικός φρουρός, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο να έχει βγάλει όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Ο ειδικός φρουρός ήταν ανάμεσα στους 1.500 αστυνομικούς που προσελήφθησαν πρόσφατα. Σύμφωνα με συναδέλφους του, οι σκηνές που απεικονίζονται στο βίντεο έπονται του ξυλοδαρμού του. Αρχικά τον περικύκλωσαν και τον χτύπησαν άγνωστοι που κατάλαβαν ότι είναι αστυνομικός και στη συνέχεια ο αστυνομικός τράβηξε όπλο.


Η διμοιρία που βρίσκεται κοντά στην ΑΣΟΕΕ δεν αντιλήφθηκε αμέσως το περιστατικό. Επενέβη με κρότου λάμψης και στη συνέχεια τον απεγκλώβισε. Εάν δεν είχε υπάρξει αυτή η παρέμβαση κανείς δεν ξέρει τι θα είχε επακολουθήσει. Αναλυτικότερα, ο εκτός υπηρεσίας ειδικός φρουρός στάθμευσε την ιδιωτική του μηχανή απέναντι από την ΑΣΟΕΕ και κατέβηκε για να πάει να πάρει την κοπέλα του. Φορούσε άρβυλα, το παντελόνι που φοράνε οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. και κρατούσε το υπηρεσιακό κράνος της υπηρεσίας του στα χέρια. Οι νεαροί αναγνώρισαν ότι είναι αστυνομικός από το κράνος και τα άρβυλα. 
Τον τράβηξαν μέσα στο προαύλιο του ιδρύματος και τότε ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση.

Τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν εάν είναι αστυνομικός και λίγο μετά άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο, χωρίς να πυροβολήσει. Οι νεαροί τον χτυπούσαν για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει. Όταν αυτό έγινε οι νεαροί αρχικά αντιστάθηκαν, έγινε χρήση χημικών και μόνο τότε διαλύθηκαν και απεγκλωβίστηκε ο ειδικός φρουρός. Το πρόσωπό του είναι πρησμένο από τα χτυπήματα, το ίδιο και πολλά μέλη του σώματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί δεν κατάφεραν να του πάρουν το υπηρεσιακό του όπλο.
ΑΣΟΕΕ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο


Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό με τον αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, που τράβηξε όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ.

Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής «τις μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια