Αυστρία: Περισσότεροι οι θάνατοι από την «κλασσική» γρίπη παρά από τον κορωνοϊό !Συνολικά 834 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την «κλασσική» γρίπη στην Αυστρία, δηλαδή 161 περισσότεροι από το συνολικό αριθμό θανάτων λόγω του κορωνοϊού (673), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της «Αυστριακής Υπηρεσίας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων».

Δεδομένου ότι η «κλασσική» γρίπη συχνά δεν αναγνωρίζεται ή καταγράφεται ως αιτία θανάτου, είναι διεθνές πρότυπο ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τη γρίπη εκτιμώνται με «μοντελοποίηση».

Ένα τέτοιο μοντέλο είναι διαθέσιμο στην Αυστρία σε συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για την Επιδημιολογία της Γρίπης στην Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων και του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τη Γρίπη στο Τμήμα Ιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Το χρονικό διάστημα της περιόδου της γρίπης εκτείνεται από την ημερολογιακή εβδομάδα 40 του προηγούμενου έτους έως την ημερολογιακή εβδομάδα 20 του τρέχοντος έτους.


Φέτος, η κλινική παρακολούθηση έληξε την ημερολογιακή εβδομάδα 13, νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, αυτό μπορεί να έχει οδηγήσει σε υποτίμηση της θνησιμότητας που σχετίζεται με τη γρίπη.


Συγκριτικά: 1.373 άνθρωποι πέθαναν από γρίπη στην Αυστρία την περίοδο 2018/19, σε σύγκριση με 2.851 και 4.436 στις δύο προηγούμενες περιόδους, που σημαίνει ότι υπήρχε συνεχής πτώση.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια