Σκάνδαλο Πέτσα Δημητριάδη Initiative: Σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ από τους φόρους μας για να μοιράσουν σε ΜΜΕ πουθενάδεςΤην ώρα που δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, εργαζομένων που βρίσκονται σε ( μόνιμη;…) αναστολή εργασίας λόγω κορονοϊού, καλούνται να τα φέρουν βόλτα και να επιβιώσον με το αιχρό επίδομα των … 534 ευρώ το μήνα ( και αυτό μετά από εναν κυνεώνα αιτήσεων, εγκρίσεων και καθυστέρησης μηνών ), η εκλεκτή εταιρεία του Μεγάρου Μαξίμου και του Πέτσα στην οποία ανατεθηκε απευθείας να μοιρασει την καμπάνια του κορονοϊού, αμείβεται γι αυτή τη διανομή της διαφημιστικής πίτας με μισό – σχεδόν – εκατομμύριο ευρώ!

Το τραγικό ειναι οτι η καμπάνια αυτη θα μπορούσε να γίνει δωρεάν από τα ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα σε 411.985 ανέρχεται η αμοιβή της διαφημιστικής εταιρείας Initiative όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Με τη μόνη διαφορά ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσε το ελληνικό Δημόσιο να τα γλιτώσει καθώς η διανομή θα μπορούσε να γίνει και χωρίς την απευθείας ανάθεση σε μια ιδιωτική εταιρεία.

Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, η απευθείας ανάθεση στην Initiative, του μοιράσματος των διαφημιστικών κονδυλίων είναι κάτι που θα απαγορευόταν διά ροπάλου εάν δεν είχε ψηφιστεί προηγουμένως η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. Για να γίνει ανάθεση χωρίς καν την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες, σημαίνει πως η συγκεκριμένη εταιρεία πρέπει να έχει χαρακτηριστικά και παροχή υπηρεσιών που την καθιστούν μοναδική. Διαφορετικά η ανάθεση και οι δαπάνες είναι παράνομα.

Επιπλέον, η κρατική διαφήμιση θα μπορούσε να δοθεί απευθείας από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ. Όπως είχε γίνει για παράδειγμα την περίοδο που στην επικαιρότητα βρισκόταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Η τότε κυβέρνηση και ειδικότερα ο τότε υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος ανέλαβε τη δημιουργία και διανομή του διαφημιστικού υλικού το οποίο δόθηκε απευθείας στα ΜΜΕ προκειμένου η ελληνική κοινωνία να ενημερωθεί για ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Δεν επελέγη καμία εταιρεία αλλά το ίδιο το κράτος διένειμε τα κονδύλια αυτά.

Στην παρούσα περίπτωση ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο. Αντί να διανείμει τα κονδύλια απευθείας η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία να το πράξει. Ο λόγος είχε να κάνει με το γεγονός πως η εταιρεία δεν υποχρεούται να δημοσιοποιήσει στη Διαύγεια τα ποσά που λαμβάνει κάθε ΜΜΕ, όπως θα έπρεπε να πράξει αντίστοιχα εάν τη διανομή αναλάμβανε κάποιο υπουργείο ή γραμματεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πηγή: documentonews.gr

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια