Γνωστή πολιτικός αποκαλύπτει: Πρώην υπουργός με παρενόχλησε σεξουαλικά μέσα σε ασανσέρ.....Την αποκάλυψη ότι έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση έκανε η Ζέφη Δημαδάμα που εκτός από αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής είναι και αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Ναι, έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν μια κάκιστη εμπειρία. Θα μιλήσω έξω από τα δόντια, γιατί νομίζω ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην τα στρογγυλεύουμε. Περίπου μία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήματά μου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναμε μαζί να επισκεφθούμε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για μια κομματική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας με στο ασανσέρ! Αιφνιδιάστηκα πραγματικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας με τα πόδια…".
Και συμπλήρωσε: "Θα με ρωτήσετε γιατί δεν το κατήγγειλα τότε. Δεν το κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, γιατί τρόμαξα. Τώρα το λέω, γιατί πρέπει να ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλούν ανοιχτά και να προχωρούν σε καταγγελίες. Φτάνει πια".

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της η Ζέφη Δημαδάμα ανέφερε:

"Θα μιλήσω πρώτη φορά για την απώλεια που αντιμετώπισα κατά τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης μου, πριν από μερικά χρόνια. Η ξαφνική, χωρίς καμιά προειδοποίηση ή διαπιστωμένο πρόβλημα, απώλεια ενός εμβρύου πέντε μηνών χαράχθηκε βαθιά μέσα μου. Αν και είχα την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς μου, χρειάστηκα υποστήριξη από ψυχολόγο για τη διαχείριση του πένθους. Επειδή ήταν μια απώλεια που βίωσα σιωπηλά, θέλω να υπογραμμίσω τον αρνητικό ρόλο των αδιάκριτων και επίμονων ερωτήσεων σχετικά με τις προσωπικές μας επιλογές, στην προκειμένη περίπτωση την απόκτηση ενός δεύτερου παιδιού. Θέλω πραγματικά να δηλώσω απροκάλυπτα ότι όλοι και όλες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ποτέ δεν γνωρίζουμε τι προβλήματα βιώνει καθεμιά ή καθένας στη ζωή του. Ακόμα και το πραγματικό ενδιαφέρον πρέπει να χαρακτηρίζεται από μεγάλη διακριτικότητα".


ΠΗΓΗ: Παραπολιτικάτο 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια