ΣΟΚ- Εισβολή της ΕΛΑΣ στο Πολυτεχνείο – Δεκάδες προσαγωγές


Εισβολή στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν από την πύλη της οδού Τοσίτσα. Συγκέντρωσαν τους περίπου 50 αγωνιστές που βρίσκονταν στο εσωτερικό του ιδρύματος μπροστά στην κεντρική πύλη, επί της Πατησίων, και πέρασαν με τη σειρά σε όλους χειροπέδες. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Ταυτόχρονη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης, στου Ζωγράφου, όπου με αστυνομική επιχείρηση εκκενώθηκε ο χώρος της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη.

Σε κοινέςΚατηγορίες
Πώς απάντησε ένα σωματείο στην απαγόρευση της απεργιακής του συγκέντρωσης
Κρατική αυθαιρεσία με άρωμα αντιτρομοκρατικής
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν αποδοθεί κατηγορίες στους προσαχθέντες, ούτε αν επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ.


Η εισβολή της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο λίγα 24ωρα πριν την ιστορική επέτειο αποτελεί ταυτόχρονα επίδειξη πυγμής αλλά και παραδοχή φόβου από την κυβέρνηση, μπροστά στο διογκούμενο κλίμα δυσφορίας και αγανάκτησης, το οποίο είναι εξαιρετικό πιθανό να εκφραστεί στη διαδήλωση της 17ης Νοεμβρίου.

νΚΑ: Εφόδους δυνάμεων καταστολής στο Πολυτεχνείο κάνουν μόνο οι χούντες!
Έξω τώρα η αστυνομία! Καμία δίωξη στους προσαχθέντες!

Την αποχώρηση της αστυνομίας από το Πολυτεχνείο και την απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς άσκηση διώξεων απαιτεί η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε ανακοίνωση καταγγελίας της αστυνομικής καταστολής. Αναλυτικά:

Τόλμησε η κυβέρνηση να δώσει εντολές στις δυνάμεις καταστολής για έφοδο στους χώρους ασύλου του ΕΜΠ στο Ζωγράφου και του ιστορικού κάτω Πολυτεχνείου, λίγες μέρες πριν την επέτειο εορτασμού του! Ημέρες που ο λαός και η νεολαία αγκομαχούν από τα απαράδεκτα μέτρα που εφαρμόζονται δήθεν για την υγεία του κι ενώ οι μαζικοί φορείς του κινήματος και οι δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς δίνουν μάχη για ένα Πολυτεχνείο ανοιχτό και μαχητικό, η κυβέρνηση έδειξε το φόβο της μπρος την εμφάνιση μια συγκροτημένης λαϊκής απάντησης και πέρασε σε νέο γύρο τρομοκράτησης και καταστολής. Δεν υπάρχει όριο που δεν έχει ξεπεράσει!

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, η κυβέρνηση απαντά στα υγειονομικά και κοινωνικά ζητήματα με καταστολή και lock-down συνεχίζοντας προκλητικά την επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Κανένα μέτρο για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών αναγκών, παρά φοροελαφρύνσεις και δώρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, πετσόκομμα μισθών και ευθεία στοχοποίηση της νεολαίας. 1500 θέσεις ειδικών φρουρών για συγκρότηση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας προκήρυξε ο Μητσοτάκης, τη στιγμή που η τηλεκπαίδευση καταρρέει και χιλιάδες φοιτητές/τριες αποκλείονται από το δικαίωμα στις σπουδές.

Το σημερινό γεγονός είναι η κορύφωση των περιστατικών ωμής, απρόκλητης καταστολής σ’ όλο το διάστημα της πανδημίας: από τις επιθέσεις στις πλατείες, την καταστολή αντιφασιστικών δράσεων και δράσεων αλληλεγγύης στις γειτονιές, μέχρι την επίθεση σε γραφεία πολιτικών χώρων, η προκλητική αστυνομοκρατία που δρα ξεκάθαρα υπό την πολιτική εντολή του Χρυσοχοϊδη και της κυβέρνησής του θυμίζει άλλες, μαύρες σελίδες της ιστορίας του τόπου.

Στην πορεία προς τις εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και Μετά τη στοχοποίηση αγωνιστών γιατρών και φορέων που δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η πορεία πρέπει και θα γίνει, έρχεται να προστεθεί η σημερινή έφοδος των δυνάμεων καταστολής στο χώρο! ο αποκλεισμός του Κάτω Πολυτεχνείου από δυνάμεις καταστολής από χτες, 12/11. Αφορμή αποτέλεσε δήθεν η παρουσία ομάδας ατόμων που βρίσκονται εκεί ενάντια στο lockout και την προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρωθεί ο τριήμερος εορτασμός. Όσο και αν δεν θεωρούμε ότι συμβάλλουν αυτόκλητες κινήσεις τέτοιου τύπου που είναι έξω από τους μαζικούς φορείς του κινήματος, δεν μπορούμε παρά να έχουμε πρώτα και κύρια μέτωπο απέναντι στον αποκλεισμό του ιστορικού χώρου του πολυτεχνείου με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και άτομα της ασφάλειας που μόνο σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τον λαό και να συμβάλλει στον διακηρυγμένο από την κυβέρνηση στόχο της μη πραγματοποίησης της πορείας και του τριήμερου εορτασμού.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους, τον ΣΦΕΑ, την ΟΕΝΓΕ, και όλους τους μαζικούς φορείς που έχουν αποφασίσει την στήριξη των φετινών εκδηλώσεων και την συμμετοχή στην πορεία να δώσουν έμπρακτα απάντηση στη σημερινή προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης και να αναλάβουν την ευθύνη για ένα πολυτεχνείο ανοιχτό στον λαό, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως το μαζικό κίνημα ξέρει να τηρεί. Καλούμε την επιτροπή εορτασμού να πάρει αυτήν την απόφαση.

Υπενθυμίζουμε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και στην Κυβέρνηση ότι η Δημοκρατία κατακτήθηκε με αίμα και δεν πρόκειται να τη χαρίσουμε σε κανέναν.

• Απαιτούμε να βγει έξω τώρα η αστυνομία και να αποχωρήσουν όλες οι δυνάμεις καταστολής από την περιοχή, να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες και να μην τους ασκηθεί καμία δίωξη!

• Όχι στο lock out της πρυτανείας.

• Όλοι και όλες στην πορεία και στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!
το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια