Συναγερμός - Παρέλυσε νοσηλεύτρια μετά από τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 27 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/POOL SOOC IMAGES/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ)

Συναγερμός μετά το περιστατικό. Η νοσηλεύτρια παρουσίασε το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre

Μια 40χρονη νοσηλεύτρια παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση. Σύμφωνα με τους γιατρούς εμφάνιση το το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος η νοσηλεύτρια «έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση σήκωσε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο».

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης επιβεβαίωσε το περιστατικό ενώ οι γιατροί δεν έχουν πει ξεκάθαρα αν πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πάντως υποστήριξε μιλώντας στο OPEN ότι η νοσηλεύτρια ήταν απολύτως καλά στην υγείας της.

«Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Εχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια