Προκαλεί ο γελοίος θίασος Μητσοτάκη: Βουλευτής ΝΔ ζητά να εξαιρεθούν τα πολυτελή γιοτ από το σκληρό lockdown
Να εξαιρεθούν τα γιοτ από τους περιορισμούς του αυστηρού lockdown ζήτησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού.
Στην αναφορά που κατέθεσε προς τον Γιάννη Πλακιωτάκη, παραθέτει την πρόταση της Ένωσης Ναυτιλιακών Πρακτόρων Ελληνικών Νησιών (ΕΝΠΕΝ) «ΜΕΓΙΣΤΗ», στην οποία περιλαμβάνονται «οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να γίνει δυνατή η άμεση άρση της απαγόρευσης κατάπλου των θαλαμηγών σκαφών (Θ/Σ) σε ελληνικού λιμένες στους οποίους υφίσταται υγειονομική υπηρεσία χωρίς να υπάρξει διασπορά του ιού στους λιμένες υποδοχής».

Σημειώνεται επίσης ότι «τα αυστηρά μέτρα και τα απαραίτητα τεστ θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες των σκαφών (αρχομένων με τα άνω των 30 μέτρων), ενώ η προσέλευσή τους (για την οποία υπάρχει δεδομένη ζήτηση) θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στους λιμένες υποδοχής».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης που υποστήριξε η Κατερίνα Μονογυιού, το σπάσιμο του lockdown για τις θαλαμηγούς «θα επιφέρει επιπλέον έσοδα» στα λιμάνια (φόρος πλοίων αναψυχής, τιμολόγια ελλιμενισμού, παράβολα δημοσίου κλπ).

ΠΗΓΗ: avgi.g

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια