Θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις: Η νέα δημοσκόπηση δείχνει τσουνάμι οργής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
«Εδραιώνεται η ανησυχία, η δυσαρέσκεια αλλά και το ποσοστό των πολιτών (72%) που κρίνει αναποτελεσματική τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αποδίδοντας πλέον απευθείας ευθύνες για τις αποφάσεις της» είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο Πασχάλης- Αλέξανδρος Τεμεκενίδης, διευθυντής ερευνών της «Palmos Analysis” με αφορμή την παρουσίαση δημοσκόπησης στην «ΑΥΓΗ» της Κυριακής.

Γενικευμένη ανησυχία και δυσπιστία των πολιτών απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές στη διαχείριση της πολύπλευρης κρίσης υγειονομικής, οικονομικής, κοινωνικής, στους χειρισμούς της αστυνομίας κι όχι μόνο στο μέτωπό της υγείας, περιέγραψε ο κ Τεμεκενίδης, σημειώνοντας ότι εάν συνεχιστεί η δυσαρέσκεια, θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις.

«Παρατηρούμε τους τελευταίους δύο μήνες, μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια και κόπωση αλλά και απόρριψη των επιλογών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από την επιστημονική επιτροπή» ανέφερε.

Σχετικά με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο κ Τεμεκενίδης σημείωσε ότι το 72% των πολιτών κρίνει πως δεν είναι αποτελεσματική η διαχείριση της πανδημίας ενώ το 57% δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις για την οικονομία και την κοινωνία στο επόμενο διάστημα.

Όπως είπε, «δεν είναι ότι έχουμε μόνο μία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στα όσα έχουν ήδη συμβεί, αλλά πλέον και μία επιφύλαξη για την ικανότητα της κυβέρνησης να οδηγήσει με επιτυχία τη χώρα στην περίοδο μετά την πανδημία».

«Αν αυτή η ισχυρή αυξητική τάση έλλειψης εμπιστοσύνης και δυσαρέσκειας συνεχίσει να καταγράφεται στα ίδια υψηλά επίπεδα και μετά την κορύφωση της πανδημίας, το επόμενο βήμα είναι οι πολιτικές εξελίξεις».'

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια