Κρούσματα και οικονομία διχάζουν την κυβέρνηση


Παρά τα σοκαριστικά χθεσινά νούμερα  που ανέβασαν τα κρούσματα της πανδημίας στα 4.340 και στους διασωληνωμένους στους 741, η κυβέρνηση  εμφανίζεται να θέλει να προχωρήσει κανονικά στο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων και στην συνέχεια στο άνοιγμα των σχολείων.

Προφανώς η απόφαση για μια τέτοια κίνηση είναι καθαρά πολιτική αφού η πλειοψηφία των επιστημόνων εμφανίζεται επιφυλακτική στο να υιοθετήσει μια τέτοια  κίνηση την συγκεκριμένη στιγμή.

Επιφυλακτικά λέγεται ότι εμφανίζονται και τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά σε τι κατάσταση βρίσκεται το ΕΣΥ, χωρίς ΜΕΘ και με διασωληνωμένους στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίζεται προβληματισμένος  γνωρίζοντας  ότι στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει με τραγικές συνέπειες.

Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο εμφανίζεται να έχει ταυτιστεί με  την άποψη κάποιων λοιμωξιολόγων, οι οποίοι λένε ότι έτσι και αλλιώς οι πολίτες δεν μένουν στα σπίτια τους εξ αιτίας της κόπωσης που υπάρχει από την καραντίνα.  Καλύτερα λοιπόν θα ήταν λοιπόν οι πολίτες  να «απλωθούν» σε μεγάλους, εξωτερικούς χώρους παρά να βρίσκονται σε πλατείες και σπίτια.

Φυσικά σε αυτή την απόφαση παίζουν ιδιαίτερο ρόλο οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την κόπωση των ψηφοφόρων και η οποία όπως φαίνεται στοιχίζει ιδιαίτερα στην κυβέρνηση.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιθυμεί πάση θυσία το άνοιγμα της αγοράς καθώς φοβάται ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί ευθέως αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μαζικών «εξεγέρσεων» από τους επαγγελματίες της αγοράς που ήδη απειλούν με ανάληψη νομικών πρωτοβουλιών για να αποτρέψουν τα λουκέτα.

Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε όπως φαίνεται να εφαρμόσει την ανοσία της αγέλης αφήνοντας ελευθέρους τους πολίτες να επιλέξουν εάν θα πάνε για ψώνια ή θα παραμείνουν στο σπίτι τους με το φόβο  της μεγάλης διασποράς του ιού.

Όπως σημείωναν πολιτικοί παρατηρητές στην πραγματικότητα η κυβέρνηση για μια  ακόμη φορά επιλέγει να ακολουθήσει τον δρόμο της ατομικής ευθύνης, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο θα ακολουθούσαν όσοι πολίτες επέλεγαν να πάνε για ψώνια ή ήταν υποχρεωμένοι να μετακινηθούν για να πάνε στις δουλειές τους.


Το τι ακριβώς θα συμβεί αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί από την κυβέρνηση. Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι  από αυτό το Σάββατο 3 Απριλίου, αναμένεται να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών από δήμο σε δήμο και με το αυτοκίνητο, ενώ τη Δευτέρα 5 Απριλίου φαίνεται ότι ανοίγει το  λιανεμπόριο,  με τη μέθοδο του click away.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, οι μαθητές θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα θρανία τους όταν έρθουν τα self test .
 Αν η ποσότητα που θα προμηθευθεί η χώρα είναι μεγάλη τότε δεν αποκλείεται ακόμα και την ερχόμενη Πέμπτη 8 Απριλίου να ξεκίνησαν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια