Έρευνα γιατί οι πολίτες χτυπάνε με τα κεφάλια τους τα γκλομπ των αστυνομικών ανακοίνωσε ο Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΈρευνα γιατί οι πολίτες χτυπάνε με τα κεφάλια τους τα γκλομπ των αστυνομικών ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Έρευνα σε βάθος στο γιατί πολίτες επιτίθενται με τα κεφάλια τους στα γκλομπ ανύποπτων ...αστυνομικών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε χθες στη Νέα Σμύρνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το χθεσινό περιστατικό, όπου νεαρός επιτέθηκε επανειλημμένα σε γκλομπ αστυνομικού με το κεφάλι του, τα πλευρά του και τα πόδια του, στην ηγεσία της ΕΛΑΣ επικρατεί προβληματισμός σε τι μπορεί να οφείλεται, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια.

Προβληματισμός για τις μεγάλες φθορές στα γκλομπ από τα σώματα των πολιτών

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία της Αστυνομίας εμφανίζεται προβληματισμένη από τις επιθέσεις πολιτών με τα σώματα τους στα γκλομπ των αστυνομικών, καθώς αυτό μεταφράζεται σε φθορά τους, με το συνεπακόλουθο κόστος.

«Έχουμε περιπτώσεις που γκλομπ έχουν σπάσει ή έχουν στραβώσει όταν πολίτης τους επιτέθηκε με τα πλευρά του ή το κεφάλι του, και το κόστος αντικατάστασης τους είναι μεγάλο» είπε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ.

«Αυτό, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος για τη φυσικοθεραπεία που χρειάζεται ένα όργανο της τάξης μετά από πολύωρο ξυλοδαρμό ενός πολίτη, αλλά και τα σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα που προκαλεί ο ξυλοδαρμός στον συγκεκριμένο αστυνομικό, εννοούμε μεγαλύτερα από αυτά που έχει ήδη.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια