Μαθητής παρακολουθεί το μάθημα από το παράθυρο γιατί δεν θέλει να υποβληθεί σε τεστ (video)


Από το παράθυρο της τάξης του παρακολουθεί το μάθημα ένας μαθητής λυκείου στην Κύπρο, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις τελευταίες ώρες.

Ο Ορέστης, όπως είναι το όνομά του, έμεινε εκτός διδασκαλίας επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε υποχρεωτικό τεστ για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα διατάγματα που έχουν ανακοινωθεί για τα σχολεία στην Κύπρο και ορίζουν ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο μαθητής λυκείου εξήγησε ότι δεν επιθυμεί να κάνει τεστ και ένας από τους λόγους είναι ότι ορίστηκε ως υποχρεωτικός. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μαθητή, τα τεστ δεν πρόκειται να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας:«Δεν θεωρώ ότι με το να προχωρήσουν όλοι οι μαθητές σε δειγματοληπτικό έλεγχο θα λυθεί το πρόβλημα και δεν θα έχουμε κρούσματα στο σχολείο», δήλωσε.

Ο Ορέστης προσθέτει ότι δεν γνωρίζει εάν το τεστ μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του και αναφέρει: «εάν μου δοθεί βεβαίωση ότι δεν θα έχω πρόβλημα με την υγεία μου μετά τον δειγματοληπτικό έλεγχο και ότι το τεστ είναι αξιόπιστο, τότε θα το κάνω».

«Δεν είναι για να γελάμε αλλά για να κλαίμε»

Σύμφωνα με τον νεαρό μαθητή, ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ότι προκάλεσε, αντιθέτως, έκατσε ήσυχος στο παράθυρο για να παρακολουθήσει το μάθημα:«Χωρίς να προκαλέσω κανένα στάθηκα στο παράθυρο για να παρακολουθήσω το μάθημα, στην αρχή γέλασαν μετά όμως αντιλήφθηκαν και οι συμμαθητές μου την σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό καλώ και τον κόσμο να κάνει. Να καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν είναι για να γελάμε αλλά για να κλαίμε» δήλωσε.

https://www.newsbreak.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια