Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει 4.500.000 ευρώ στην Εκκλησία, συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο της!


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει 4.500.000 ευρώ στην Εκκλησία, συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο της!
Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, Κεραμέως, Σταϊκούρας και Σκυλακάκης πέρασαν τροπολογία στη

 Βουλή που προέβλεπε την έκτακτη εφάπαξ επιχορήγηση των θρησκευτικών φορέων

Την ώρα που η χώρα πρόκειται να βιώσει μια τεράστια κρίση η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστή στο θεάρεστο έργο της επιχορηγεί την εκκλησία με 4.500.000 ευρώ.

Για την παροχή αυτής της στήριξης υπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στην απόφαση ορίζεται το συνολικό ύψος της έκτακτης επιχορήγησης προς τους θρησκευτικούς φορείς στο ποσό των 4.500.000 ευρώ το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ στους δικαιούχους.

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, Κεραμέως, Σταϊκούρας και Σκυλακάκης πέρασαν τροπολογία στη Βουλή που προέβλεπε την έκτακτη εφάπαξ επιχορήγηση των θρησκευτικών φορέων, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας σχετικά με τον Covid-19.

Τότε δεν είχε οριστεί το ύψος της επιχορήγησης. Τώρα λοιπόν εκδόθηκε η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια κατανομής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των θρησκευτικών φορέων.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση (ΦΕΚ Β’, Αρ. Φύλλου 4191/10-9.2021) που παρουσιάζει το Documentonews , δικαιούχοι θρησκευτικοί φορείς της εφάπαξ έκτακτης επιχορήγησης των 4.500.000 ευρώ είναι:

Η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης, οι Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκάνησου,
το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.),
τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα του άρθρου 12 ή του άρθρου 13 του ν. 4301/2014 (Α΄ 223),
τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του άρθρου 3 και του άρθρου 13 του ν. 4301/2014 (Α΄ 223), που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου,
οι Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικής Περιουσίας (Δ.Ε.Μ.Π.) και οι Βακουφικές Επιτροπές Μουσουλμανικής Περιουσίας (Β.Ε.Μ.Π.) του ν. 3647/2008 (Α΄ 37), όσον αφορά στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, που διαθέτουν άδειες τεμενών,
οι Οργανισμοί Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Ρόδου και Κω, που διαθέτουν άδειες τεμενών και
οι θρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου του α.ν. 1363/1938 (Α΄305).
Την ώρα που η οικονομική κρίση επελαύνει με την ακρίβεια, τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα, αλλά και σε τρόφιμα ενώ παραμένουν οι επιπτώσεις από την πανδημία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει ως κρατική προτεραιότητα την εκκλησία.

TAGS
#ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
 
#ΕΚΚΛΗΣΙΑ 

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια