Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!
Αποφασισμένος να εισπράξει στις οφειλές εκατομμυρίων ευρώ από την ύδρευση, εμφανίζεται ο Δήμος Μαλεβιζίου και η ΔΕΥΑΜ αφού πλέον ο λογαριασμός των οφειλών των πολιτών έχει... ξεφύγει.
Συγκεκριμένα 4.046.000 ευρώ είναι το ακριβές ποσό των οφειλών προς τον δήμο, χρέη που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται από το 2009 και μετά.
Μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε η προκήρυξη διαγωνισμού εύρεσης εταιρίας ενημέρωσης οφειλών , διακοπής παροχών και επανασύνδεσης ύδρευσης σε οφειλέτες.
Η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι δημοσιευμένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και σύμφωνα με αυτήν ανατίθεται σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσίων, η εντολή να "μαζέψει" τα χρέη του δήμου Μαλεβιζίου.
Η ιδιωτική εταιρεία, σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, Γιώργο Κουγιουμουτζάκη θα πληρωθεί 19.890 ευρώ για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στον δήμο.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, έχει έδρα το Κορωπί, και είναι αυτή που προμηθεύει πολλούς δήμους της χώρας με υδρόμετρα. Τώρα αναλαμβάνει να διαχειριστεί και τα χρέη του Δήμου Μαλεβιζίου.

«Το ίδιο έχουν κάνει πολλού δήμοι στην χώρα, που τους οφείλουν όπως και ο δήμος Ηρακλείου. Δυστυχώς επειδή το ποσό των οφειλών είναι μεγάλο, είπαμε να ξεκινήσουμε αυτή την διαδικασία με την ιδιωτική εταιρεία, μέσα από συγκεκριμένη λίστα καταναλωτών που θα τους δώσουμε εμείς να δουλέψουν» αναφέρει μιλώντας στο ekriti.gr o Διευθυντής της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, Γιώργος Κουγιουμουτζάκης.

​Μέσα στην λίστα αυτή αναφέρονται οι ενημερώσεις σε 4.500 καταναλωτές, η διακοπή του νερού σε 2.500 υδρόμετρα, ο έλεγχος αυθαίρετης επανασύνδεσης σε 2.000 καταναλωτές και η επανασύνδεση σε 2.500 υδρόμετρα, επισημαίνει ο κ. Κουγιουμουτζάκης.
Σε ερώτηση μας αν έχει γίνει δέσμευση ΑΦΜ στην λίστα αυτή των οφειλετών και αν στην γκάμα των καταναλωτών που χρωστούν υπάρχουν και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, ο αρμόδιος διευθυντής τονίζει ότι: έχει ήδη γίνει δέσμευση ΑΦΜ και τα χρέη των πολιτών έχουν σταλεί ήδη στην εφορία. Ανάμεσα σους πολίτες που οφείλουν στην ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, βρίσκονται και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

«Η συσσώρευση των χρεών έγινε γιατί οι πολίτες δεν μπορούσαν από το 2009 και μετά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και θεωρούσαν ότι το νερό θα ήταν ένα μέσο εξυγίανσης, όσο και να τους καταλαβαίνουμε δυστυχώς όσοι δεν κατάφεραν να μπουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις τώρα θα πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες αυτής της επιλογής τους. Είμαστε αναγκασμένοι και εμείς σαν δήμος να φέρουμε τα λεφτά στα ταμεία», μας λέει ο κ. Κουγιουμουτζάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr ο συνολικός αριθμών που έχει φέρει χρέος 4.046 εκ. ευρώ στον Δήμο Μαλεβιζίου ξεπερνά τα 16.000 υδρόμετρα με οφειλές από 1 ευρώ και πάνω.

Ωστόσο η εντολή της ΔΕΥΑ Μελιβιζίου και του δήμου προς την ιδιωτική εταιρεία που θα διαχειριστεί τη λίστα των πολιτών που χρωστούν σε αυτή την φάση, θα αφορά όλους όσοι οφείλουν νερό από 300 ευρώ και άνω.


το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια