ΜΑΖΙΚΕΣ απολυσεις στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:Πετιούνται στο δρόμο οι εργαζόμενοι της πρώην ΝΔ, πεινασμένοι και απλήρωτοι – Τη θέση τους παίρνουν οι άνθρωποι του ΣημίτηΣΕ δεινη οικονομικη κατασταση ειναι η Ν.Δ...οι τροφοδοτες επαψαν να δινουν χρηματα.ΓΙΑΤΙ?ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΩΣ στον οριζοντα?
Σε μαζικές απολύσεις υπαλλήλων του κόμματος προχωρά το τελευταίο διάστημα, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες,
η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Οι χειρισμοί των στελεχών που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας το… θεάρεστο αυτό έργο είναι το λιγότερο ανάλγητοι. Η εν γένει συμπεριφορά τους κυνική και απάνθρωπη. Άνθρωποι που για 10, 15 ή και παραπάνω χρόνια εργάστηκαν για την παράταξη, κι όχι μόνο στα κεντρικά γραφεία, εν μία νυκτί βρίσκονται στον δρόμο. Αφού λίγο νωρίτερα έχουν ακούσει ότι θα έπρεπε να είναι και ευχαριστημένοι που θα πάρουν κανονικά την αποζημίωσή τους, πράγμα σπάνιο, όπως τους επισημαίνουν, αυτήν την περίοδο.

Ορισμένοι εξ αυτών οδηγούνται μαθηματικά στην ανεργία όχι μόνο λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα αλλά και λόγω ηλικίας. Αισθάνονται διπλά προδομένοι, καθότι δεν πετάγονται στον δρόμο από μια ιδιωτική επιχείρηση αλλά από το κόμμα που για δεκαετίες πίστεψαν, ψήφισαν και στήριξαν με κάθε τρόπο. Η κυνικότητα των κομματικών αξιωματούχων δεν σταματά ωστόσο, αφού ζητούν από τους απολυμένους, αν θέλουν, στη συνέχεια να εργαστούν εθελο­ντικά και αμισθί για το… καλό της παράταξης. Προτροπή που προκαλεί, όπως είναι φυσικό, την αγανάκτηση όχι μόνον των απολυμένων αλλά και των κομματικών στελεχών γενικότερα.

Η υπόθεση έχει ακόμη μια σκοτεινή πτυχή: Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της ηγεσίας είναι οι περισσότερες θέσεις στα κεντρικά γραφεία να καλυφθούν είτε από εθελοντές είτε από… ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Στους πρώτους υπόσχονται ως αντάλλαγμα μια θέση όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την εξουσία. Οι δεύτεροι θα έχουν χαμηλές αμοιβές, χωρίς ασφάλιση, δικαιώματα κ.ά. Ανεπιβεβαίωτες δε πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες για την πρόσληψη ενοικιαζόμενων εργαζόμενων έχουν ξεκινήσει, την δε προεπιλογή τους έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία, γαλάζιας προέλευσης. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν, οι εντυπώσεις θα είναι κάτι περισσότερο από δυσμενείς. Κι όπως είναι ευνόητο, από πολλούς θα ερμηνευτούν ως προοίμιο του τι θα συμβεί στους δημοσίους υπαλλήλους (συμβασιούχους αλλά και μόνιμους) όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση και ο Κυρ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια