ΟΛΑ τα σουργελα των νταβατζηδων ΜΑΖΙ!!!«Φλερτάρει» με υποψηφιότητα για το τιμόνι της Δημ. Συμπαράταξης ο Στ. ΘεοδωράκηςΚαι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι πιθανότατα αντίπαλος της Φώφης Γεννηματά στη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου κόμματος που κυοφορείται μετά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», τη σχετική πληροφορία δεν τη διαψεύδουν πλέον ακόμη και στενοί συνεργάτες του επικεφαλής του Ποταμιού, οι οποίοι (χωρίς να την επιβεβαιώνουν) προτρέπουν τους δημοσιογράφους να κάνουν λίγη υπομονή.
«Εντός των επόμενων ημερών και σίγουρα μέχρι τα τέλη του μήνα θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις», λένε κάνοντας και μια μάλλον αυτονόητη επισήμανση. Πως, αν τελικώς το Ποτάμι μπει στη διαδικασία της συγκρότησης του νέου πόλου που έχει ξεκινήσει υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, ο Στ. Θεοδωράκης θα είναι σίγουρα υποψήφιος πρόεδρός του. Υπονοούν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν θα έμπαινε ποτέ στη συγκεκριμένη βάσανο για να στηρίξει κάποιον άλλον υποψήφιο και ότι σε άλλη περίπτωση το Ποτάμι θα ξαναδοκιμαστεί μόνο του στις κάλπες.
Οσοι, ωστόσο, γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κ. Θεοδωράκης εκτιμούν ότι η τελική του απόφαση μάλλον θα είναι «να παίξει τα ρέστα του». Με άλλα λόγια, να δηλώσει τις επόμενες ημέρες υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα γνωρίζοντας ότι δρόμος επιστροφής για το Ποτάμι δεν θα υπάρχει κι ας μη διαφαινόταν τέτοια προοπτική μέχρι πρότινος.
Την επιλογή του αυτή, όμως, όπως πιστεύουν οι ίδιες πηγές, ενθαρρύνει η υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη, αλλά και του Γ. Ραγκούση, η οποία θα οριστικοποιηθεί αύριο σε συνέντευξη Τύπου που έχει προαναγγείλει ο τελευταίος. Ο λόγος είναι απλός. Από δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει παλαιότερα ο επικεφαλής του Ποταμιού γνωρίζει πως οι πιθανότητες να κερδίσει τη μάχη απέναντι στη Φώφη Γεννηματά αυξάνονται όσο μεγαλύτερο αποδειχθεί το εκλογικό σώμα το οποίο θα μετάσχει σε αυτήν.
Είναι προφανές ότι οι υποψηφιότητες Καμίνη, Ραγκούση, αλλά και όποιες άλλες προκύψουν στη συνέχεια (ακούγονται αυτές του Γ. Μανιάτη και του Ν. Ανδρουλάκη) θα αυξήσουν το εκλογικό σώμα που θα θέλει να δώσει το «παρών» στις κάλπες για τη δημιουργία του νέου κόμματος. Επομένως αυτό που όλα δείχνουν ότι θα κρίνει την απόφαση του Στ. Θεοδωράκη είναι η άποψή του ότι θα μπει σίγουρα στη δυάδα των τελικών διεκδικητών και ότι στον δεύτερο γύρο θα μπορεί να κερδίσει ακόμη και τη Φώφη Γεννηματά, διαθέτοντας τη στήριξη των άλλων συνυποψηφίων του που θα έχουν αποκλεισθεί στον πρώτο γύρο. Δηλαδή και του Γιώργου Καμίνη, συνεργάτες του οποίου θεωρούν –παρεμπιπτόντως– εξωπραγματικά αυτά τα σενάρια, προεξοφλώντας ότι ο δήμαρχος Αθηναίων όχι μόνον θα είναι στη δυάδα των επικρατέστερων διεκδικητών, αλλά και ότι θα υπερισχύσει της Φώφης Γεννηματά ήδη από τον πρώτο γύρο.
Αυτή είναι μέχρι στιγμής η εικόνα στο χρόνιο σίριαλ επανένωσης της Κεντροαριστεράς, το οποίο αίφνης μοιάζει να επιφυλάσσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επόμενο μήνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια