Αυτοί είναι οι βουλευτές που δεν πληρώνουν τις κλήσεις στον Δήμο Αθηναίων...

Ο κατάλογος είναι ήδη μακρύς και διαρκώς φαίνεται ότι μεγαλώνει. Είναι πολλοί οι βουλευτές που δεν πληρώνουν τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στην Αθήνα. 
Η λίστα περιλαμβάνει... απλούς “εθνοπατέρες”, υπουργούς, αλλά και έναν πρώην πρωθυπουργό.
Οι βουλευτές που δεν πληρώνουν κλήσεις είναι πολλοί. Στις λίστες με τα χρέη στον Δήμο Αθηναίων, λέγεται ότι… περιλαμβάνεται η μισή Βουλή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” πρόκειται για κλήσεις της περιόδου 2009-2012 που παραμένουν απλήρωτες. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ασχολήθηκε με αυτά τα χρεή και προχώρησε σε επαναβεβαίωση των προστίμων. Στην νέα συνεδρίαση που έγινε περιλαμβάνονταν οι υποθέσεις των βουλευτών:
Πέμη Ζούνη – ΠΑΣΟΚ, πρόστιμο 80 ευρώ
Λευτέρη Αυγενάκη – ΝΔ, πρόστιμο 80 ευρώ
Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο – ΛΑΟΣ, πρόστιμο 150 ευρώ
Κώστα Κουκοδήμο – ΝΔ, πρόστιμο 80 ευρώ.

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι πρόκειται για οχήματα που ήταν χρεωμένα στους βουλευτές. Δεν είναι βέβαιο ότι εκείνοι διέπραξαν την παράβαση, ούτε και πως γνωρίζουν ότι έχουν πάρει κλήση.
Τα αυτοκίνητα ανήκουν σε εταιρείες λίζινγκ, μέσω των οποίων η Βουλή παραχωρούσε τα οχήματα στους βουλευτές. Οι εταιρείες είναι αυτές που έλαβαν αρχικά τα πρόστιμα και ζητούν τώρα να απαλλαγούν από την ευθύνη.
Οι… άφαντοι
Εκτός από τους βουλευτές που γνωρίζει ο δήμος ποιοι είναι υπάρχουν και οι… άφαντοι, καθώς το αυτοκίνητο είναι χρεωμένο στη Βουλή και δεν είχε παραχωρηθεί ονομαστικά σε κάποιον. Έτσι χθες 14 πρόστιμα ύψους 860 συζητήθηκαν μεν, φαίνεται όμως ότι πάνε στο… βρόντο, καθώς η Βουλή λέει ότι ναι, μεν τα αυτοκίνητα της ανήκουν, δεν μπορεί όμως να πληρώσει για τις παραβάσεις εκείνων που τις έκαναν…
Είναι μεγάλη η λίστα
Δεν είναι όμως μόνο οι βουλευτές με τα πρόστιμα των οποίων ασχολήθηκε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. 
Στις 31 Αυγούστου υπήρξε επαναβεβαίωση προστίμων για τους:
Κώστα Καρτάλη – ΠΑΣΟΚ, πρόστιμο 180 ευρώ
Ανδρέα Λυκουρέτζο – ΝΔ, πρόστιμο 140 ευρώ
Ρόδη Κράτσα – ΝΔ, πρόστιμο 80 ευρώ
Άντζελα Γκερέκου – ΠΑΣΟΚ, πρόστιμο 120 ευρώ
Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο – ΠΑΣΟΚ, πρόστιμο 120 ευρώ
Άννα Καραμανλή – ΝΔ, πρόστιμο 20 ευρώ.

http://www.newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια