Υπάρχει γυμναστήριο που αντί να λιώνεις στους κοιλιακούς, σε βάζουν να ...κοιμάσαι!


 

Βρήκαμε επιτέλους το γυμναστήριο που μας ταιριάζει. Χειροκροτούμε τους ιδιοκτήτες που το σκέφτηκαν, τους διοργανωτές και όλους όσους το επισκέπτονται...

Βρίσκεται στην Αγγλία και αντί για ένα κουραστικό πρόγραμμα γυμναστικής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν τον υπνάκο τους που εδώ που τα λέμε τον έχουν περισσότερη ανάγκη. Ακριβώς επειδή οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι γρήγοροι, πολλοί ταλαιπωρούνται από άγχος και κούραση που δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Έτσι λοιπόν αυτό που σκέφτηκαν οι ιδιοκτήτες, είναι ένα πρόγραμμα/μάθημα που θα αναζωογονεί το μυαλό, θα βελτιώνει τη διάθεση και θα καίει θερμίδες. Τα λεγόμενα μαθήματα ύπνου περιλαμβάνουν 15 λεπτά διατάσεις και 45 λεπτά ύπνου στην ιδανική θερμοκρασία και με αγνώστους γύρω σου.

Ο 45λεπτος ύπνος δεν είναι μία απλή υπόθεση. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το κολέγιο Allegheny στην Πενσυλβάνια, οι εθελοντές που κοιμήθηκαν τόσο μέσα στην ημέρα τους, αντιμετώπισαν καλύτερα το άγχος τους από εκείνους που δεν κοιμήθηκαν καθόλου, ενώ από αντίστοιχη μελέτη του UC Berkeley διαπιστώθηκε ότι ο απογευματινός ύπνος μπορεί να αυξήσει την ικανότητα εκμάθησης του εγκεφάλου.

Ένα τέτοιο γυμναστήριο θέλουμε και στην Ελλάδα μπας και εκτιμήσουμε την σημασία του ύπνου κάποια στιγμή.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια