Ετοιμάστε βαλίτσες: Μια μικρή και παραμυθένια ιταλική πόλη δίνει μέχρι και 2.000 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί εκείΑν έχετε βαρεθεί την πόλη που μένετε και χρειάζεστε μια αλλαγή αλλά διστάζετε να τολμήσετε να μεταναστεύσετε κυρίως για οικονομικούς λόγους, τότε αυτή η ιδιότυπη «αγγελία» τουδημάρχου της πόλης Καντέλα στην Ιταλία ίσως σας συγκινήσει.

Τη δεκαετία του '90, η πόλη αριθμούσε 8.000 κατοίκους ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τους 2.700. Έτσι, ο δήμαρχος Nicola Gatta βρήκε έναν άκρως δελεαστικό τρόπο για να προσελκύσει και πάλι μόνιμους κατοίκους στην Καντέλα. Μιλώντας στο CNN Travel, o Gatta δήλωσε ότι «ο Δήμος θα πληρώνει μηνιαίως για όσους μετακομίσουν 800€ σε άγαμους, 1.200€ σε ζευγάρια και για οικογένειες μέχρι πέντε άτομα, πάνω από 2.000€ ευρώ, φορολογικές ελαφρύνσεις και παιδική μέριμνα».
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος στη συνέντευξή του, υπάρχουν δεκάδες εκθαμβωτικά λευκά σπίτια, με πανοραμικές βεράντες και περίτεχνα μπαλκόνια, που στέκουν άδεια και περιμένουν να καλωσορίσουν νέους κατοίκους.
Τι λέτε, λοιπόν;
http://www.huffingtonpost.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια