Με 3 ευρώ στα 100 πούλησε η Eurobank «κόκκινα» δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ
Με 3 ευρώ στα 100 πούλησε η Eurobank «κόκκινα» δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την πώληση μη ..εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Intrum Justitia AB όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Eurobank-Ergasias.

Το τίμημα για την πώληση του πακέτου των «κόκκινων» δανείων ανέρχεται στο 3%. Δηλαδή για κάθε 100 ευρώ μη εξυπηρετούμενου καταναλωτικού δανείου, η Eurobank θα εισπράξει από την Intrum 3 ευρώ.
Ή, αν προτιμάτε, για κάθε ευρώ κόκκινων δανείων το αντίτιμο είναι τρία λεπτά.
Φυσικά την ίδια ακριβώς οδό θα ακολουθήσουν καιοι υπόλοπες τράπεζες οι οποίες πλέον δεν βρίσκονται σε ελληνικά χέρια. Αρκεί να θυμήσουμε ότι όλες οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί ουκ ολίγες φορές και φυσικά με χρήματα του ελληνικού λαού.
Όμως όσο έχουν το πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
Είναι επιτακτική ανάγκη να «καθαρίσουν» οι τράπεζες από τις «αμαρτίες» του παρελθόντος. Δυστυχώς πάλι οι πολίτες θα πληρώσουν τον λογαριασμό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank, από το συνολικό οφειλόµενο κεφάλαιο ύψους €1.5 δισ. των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, περίπου τα €620 εκατ. εµφανίζονται στον ισολογισµό της Τράπεζας.
«Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η πώληση αποτελεί µέρος του πλάνου της Eurobank για τη µείωση των NPEs το 2017 και αναµένεται να ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριµήνου του 2017. Το τίµηµα ανέρχεται περίπου σε 3% σε όρους συνολικού οφειλόµενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηµατοοικονοµικού αποτελέσµατος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια».
«H Eurobank τηρώντας τη δέσµευσή της έναντι των εποπτικών αρχών και των µετόχων της
για την µείωση του χαρτοφυλακίου µη εξυπηρετούµενων δανείων της µέσω ενεργούς διαχείρισης συνήψε µια σηµαντική συµφωνία για την πώληση στην Intrum µη εξυπηρετούµενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις. Είµαστε πολύ ικανοποιηµένοι που ολοκληρώνουµε σήµερα αυτή τη συµφωνία µε τον µεγαλύτερο διαχειριστή απαιτήσεων στην Ευρώπη ο οποίος είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης που εφαρµόζει» δήλωσε ο διευθύνων σύµβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.
«Αυτή η επένδυση είναι στρατηγικά σηµαντική καθώς καθιστά την Intrum έναν δυνατό συνεργάτη για τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες διαθέτουν σηµαντικά χαρτοφυλάκια µη εξυπηρετούµενων δανείων τα οποία πρέπει να διαχειρισθούν. Πιστεύουµε ότι η ελληνική οικονοµία όσον αφορά τη διαχείριση των πιστωτικών απαιτήσεων προσφέρει σηµαντικό πεδίο ανάπτυξης για την Intrum η οποία κατέχει ήδη ηγετική θέση στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Intrum, Mikael Ericson.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια