Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ελεύθερος μετά από επέμβαση της αστυνομίαςΟι αστυνομικοί έκαναν επέμβαση στο κρησφύγετο των απαγωγέων - 
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι πλέον ελεύθερος και καλά στην υγεία του - 
Οι αστυνομικοί έκαναν οκτώ συλλήψεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης - 
Σκιά του εαυτού” του λένε για τον επιχειρηματία όσοι τον είδαν -
 Έξι μήνες μετά την απαγωγή το θρίλερ πήρε τέλος - 
Οι απαγωγείς τον κρατούσαν σε μάνδρα αυτοκινήτων 4 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο επιχειρηματίας από την Κρήτη που είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες είναι ελεύθερος.
Αυτή είναι η είδηση που έρχεται από την αστυνομία, η οποία έκανε έφοδο στο κρησφύγετο των απαγωγέων και απελευθέρωσε τον επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν το κρησφύγετο των απαγωγέων, εισέβαλαν και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αν και είναι πολύ αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος είναι καλά στην υγεία του.

Η επιχείρηση

Το κρησφύγετο των απαγωγέων ήταν στην στην παραλία Αρίνα στο Ρέθυμνο. Η επιχείρηση έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αστυνομικοί προετοίμαζαν την επιχείρηση για ώρες. Ειδικό κλιμάκιο είχε φτάσει από την Αθήνα. 
Το κρησφύγετο ήταν σχετικά κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Το σημείο παλιά χρησιμοποιούνταν ως μάντρα αυτοκινήτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και οκτώ συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται ως απαγωγείς του επιχειρηματία.
Το σημείο που επέλεξαν οι απαγωγείς τους έδινε τη δυνατότητα να μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς να κινούν υποψίες καθώς βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς, όλοι με καταγωγή από την Κρήτη είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία σε τρία με τέσσερα διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της εξάμηνης κράτησής του. Το τελευταίο ήταν η μάνδρα των αυτοκινήτων στο οποίο έγινε η επιχείρηση τα ξημερώματα.

Δεμένος πισθάγκωνα

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί εισβάλλοντας στο κρησφύγετο των απαγωγέων που εντοπίστηκε τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου κατάφεραν να πιάσουν “στον ύπνο” τους απαγωγείς.
Αυτό που κάνει εντύπωση και δείχνει τις συνθήκες στις οποίες ζούσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τους τελευταίους έξι μήνες, είναι το γεγονός ότι βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εξετάστηκε από γιατρό της Αστυνομίας, ο οποίος έκρινε ότι μπορεί να καταθέσει. Μεταφέρθηκε, πάντως, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, για προληπτικούς λόγους.

Τόσκας: Είναι με την οικογένειά του

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, καταπονημένος αλλά καλά στην υγεία του, είναι πια με την οικογένειά του δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Έδωσε, φυσικά, συγχαρητήρια στην Αστυνομία για την αίσια εξέλιξη της υπόθεσης.
Όπως είπε ο κ. Τόσκας, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που τον απελευθέρωσαν από τους απαγωγείς του.

Το χρονικό της απαγωγής

Ήταν 30 Μαρτίου όταν οι απαγωγείς είχαν ακινητοποιήσει τον επιχειρηματία που κινούνταν με το αυτοκίνητό του.
Οι δράστες είχαν ζητήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωσή του. Από τότε οι απαγωγείς “έριξαν” πολλές φορές το ποσό που απαιτούσαν καθώς η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.
Στην τελευταία τους επικοινωνία οι δράστες είχαν ζητήσει 18 εκατομμύρια ευρώ. 
http://www.newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια