Πού ζουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι του πλανήτη;
Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δήλωσαν το 2015 περιουσία που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Κάποιοι μάλιστα (περίπου 4.500) από αυτούς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, διαθέτουν περιουσία που υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια δολάρια! Συνεπώς, ως ζάμπλουτοι όλοι αυτοί μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή τους μέσα στη χλιδή, να πηγαίνουν όπου θέλουν, να κάνουν ό,τι θέλουν (ή μήπως όχι;), αλλά οπωσδήποτε έχουν κάπου μια μόνιμη έδρα.

Το αμερικάνικο όνειρο καλά κρατεί!

Αν αναρωτιέσαι λοιπόν πού ζουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, μάθε πως περίπου οι μισοί (σχεδόν 60.000) κατοικούν στις ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στο τοπ 10 της λίστας με τις χώρες που φιλοξενούν τους περισσότερους πλουσίους βρίσκονται (μετά τις ΗΠΑ) κατά σειρά: η Κίνα, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Ταϊβάν και η Ινδία.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο Νο 20 της εν λόγω λίστας βρίσκεται η Τουρκία, ενώ δύο θέσεις πιο πάνω (Νο18) η Ισπανία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια