Τα διαζύγια δεν κλείνουν σπίτια ! Ανοιγουν offshore και αγοράζουν ακίνητα στο Παρίσι !Hταν σε διάσταση με τον Μητσοτάκη όταν αγόρασε το σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι . Την ίδια περίοδο, που ήταν σε διάσταση, ήταν και μέτοχος 50% σε offshore αποκαλύπτουν τα Paradise Papers. Αρα τα διαζύγια δεν κλείνουν σπίτια όπως πιστεύουν στην καθυστερημένη Ελλάδα. Δημιουργούν περιουσίες . Δείτε και το θέμα τώρα


Η Μαρέβα Γκραμπόφκσι Μητσοτάκη εμφανίζεται στα στοιχεία των Paradise Papers ως μέτοχος 50% σε offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. Πρόκειται για την Eternia Capital Management που ιδρύθηκε το 2010.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.
Η κυρία Γκραμπόφσκι την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους.
Η σύζυγος του Κυριάκου Μητοστάκη σε μακροσκελή απάντηση της στην εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».
Η κ. Γκραμπόφσκι ρωτήθηκε επίσης από το Εθνος, αν της είχαν ζητηθεί επιπλέον έγγραφα στο πλαίσιο των ενισχυμένων ελέγχων δεούσης επιμέλειας. Απάντησε ότι επειδή εκείνη την περίοδο που της εστάλησαν τα ερωτήματα ήταν στο εξωτερικό, δεν είχε πρόσβαση στα έγγραφα που της είχαν ζητηθεί.
«Θεωρώ όμως βέβαιο, ότι θα είχαμε αποστείλει όλα τα έγγραφα που μας ζητήθηκαν, αλλιώς η εταιρεία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Η οικογένεια Μητσοτάκη φαίνεται να γνώριζε εδώ και έναν μήνα ότι επίκεινται οι αποκαλύψεις του διεθνούς δικτύου δημοσιογράφων για την offshore της συζύγου του. Μία μέρα πριν από την παρουσίαση των στοιχείων, έσπευσε η ΝΔ , με ανακοίνωσή της, να μιλήσει προκαταβολικά για διαχωρισμό μεταξύ «καλών» και «κακών» offshore που μπορεί να υπάρχουν στα Paradise Papers.
https://left.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια