Και σε νεα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ο ΚΟΥΛΗΣ πεφτει..το τερματισε το μηχανημα με τις ασυναρτησιες του...
Το 60% ζητά κοινά αποδεκτή λύση στο Σκοπιανό!
Σε ό, τι αφορά το Σκοπιανό, λοιπόν, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιθυμεί να κλείσει η «πληγή» μετά από την… πικρή εμπειρία 25 χρόνων αδιεξόδου.
Παράλληλα, το 21% εκτιμά ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει η κατάσταση ως έχει σήμερα.Μάλιστα επτά στους δέκα θεωρούν ότι από τους χειρισμούς στο Σκοπιανό τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα έχει βγει χαμένη και μόνο το 9% θεωρεί ότι έχει βγει κερδισμένη. Το 63% θεωρεί ότι είναι προτιμότερο για τη χώρα μας να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.
Δεν ετέθησαν φυσικά ερωτήματα για συγκεκριμένες ονομασίες. Κι αυτό διότι επισήμως δεν είχαν ανακοινωθεί. Επομένως είναι πιθανό το ποσοστό αυτό να μεταβληθεί ή εάν πάσει περιπτώσει θα κριθεί όταν μπουν συγκεκριμένα ορόματα στο δημοσκοπικό τραπέζι, όπως επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του Ραδιοφώνου24/7.
Σε κάθε περίπτωση όμως από την έρευνα αυτή προκύπτει ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό το Σκοπιανό.
Οικονομία: Παραμένουν απαισιόδοξοι αλλά… όχι τόσο
Όπως και οι προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρείας, έτσι και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι παραμένει η απαισιοδοξία στην κοινωνία. Με μία μικρή ψυχολογική ανάκαμψη όμως . Έτσι το 41% πιστεύει ότι το 2018 τα πράγματα στην οικονομία θα πάνε χειρότερα. Το 26%, όμως, πιστεύει ότι θα πάνε καλύτερα. Και το 24% πιστεύει ότι θα παραμείνουν τα ίδια.
Αυτό σημαίνει πως το 50% ουσιαστικά πιστεύει ότι δε θα χειροτερέψουν – Γεγονός που στο μνημονιακό σκηνικό συνιστά βελτίωση της ψυχολογίας
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι η πλειοψηφία κρίνει θετικά τα κρίσιμα μέτρα που πέρασαν με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο. Μέτρα τα οποία είχαν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.
Πιο συκεκριμένα:
– Το 60% κρίνει θετικά την αύξηση επιδομάτων τέκνων κατά 260 εκ ευρώ.
– Το 41% κρίνει θετικά την προκήρυξη απεργιών με 50% συν ένα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Το 32% αρνητικά. Το 27% δεν ξέρει/ δεν απαντά.
– Το 41% επίσης κρίνει θετικά την επέκταση του ωραρίου των φαρμακείων. Αρνητικά την κρίνει το 37%. Το 23% δεν ξέρει/δεν απαντά.
Δείτε στη συνέχεια του κειμένου αναλυτικά ολόκληρη την δημοσκόπηση
Φάκελος πολιτική στη δημοσκόπηση
Στην πρόθεση ψήφου η εικόνα παραμένει σταθερή σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της Alco. Ειδικότερα παρατηρείται μία σταθεροποίηση της διαδικασίας συσπείρωσης της ΝΔ.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 22,3% από 22,6%. Άρα υπάρχει μία μικρή κάμψη, η οποία οφείλεται στο “ταβάνιασμα” της συσπείρωσης
Σταθεροποίηση παρατηρείται επίσης στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Η συσπείρωση του οποίου κυμαίνεται στο 54%. Επομένως παρατηρείται μία γενικότερη στασιμότητα. Η οποία δείχνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων παραμένουν “στον καναπέ” κατά τη φράση που χρησιμοποιούν οι δημοσκόποι και αναμένουν.
Τσίπρας ή Μητσοτάκης;
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ανάγκες του δικού σας νοικοκυριού.
Το 30% απαντά ο Αλέξης Τσίπρας και το 24% ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το 19% κανένας και το 27% δεν ξέρει/δεν απαντά. Επομένως, καθώς οι πολίτες βλέπουν ότι τα μνημονιακά περιθώρια δεν επιτρέπουν κάποια ριζική αλλαγή πολιτικής, αναζητούν ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την καθημερινότητα τους εντός αυτών των πλαισίων. Ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Στο ερώτημα αυτό έχει προβάδισμα ο πρωθυπουργός ενώ ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Στοιχείο κρίσιμο καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το μνημόνιο, ώστε όπως έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας, να δώσει πιο έντονο ταξικό πρόσημο στην πολιτική της.
Πάντως η πλειοψηφία ούτε θέλει, ούτε βλέπει εκλογές το 2018
Συγκεκριμένα το 52% πιστεύει ότι δε θα γίνουν εκλογές εντός του έτους, ενώ το 30% πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Το 52% πιστεύει ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές το 2018, ενώ το 35% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν.
Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρη την δημοσκόπηση της Alco για το Ραδιόφωνο 24/7

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια