Δυσάρεστη έκπληξη για τον Μητσοτάκη: Νέος Φάκελος ΒΟΜΒΑ από το FBI για το σκάνδαλο #Novartis
«Το FBI επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την Νέα Δημοκρατία, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και για αυτό… χάθηκε στην μετάφραση των δηλώσεων του Αμερικανού Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ αλλά και την διάψευσή της από πλευράς Αμερικανικής Πρεσβείας. Αντιθέτως, μάλιστα, όπως τόνισε ο Στ. Κούλογλου, στην δικογραφία υπάρχει επίσημο έγγραφο του FBI που κατονομάζει τους επτά από τους δέκα πολιτικούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με την ελληνική δικογραφία, στο σκάνδαλο.
Όπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου έχουν γίνει κινήσεις για την υπόθεση και στην Ελβετία, όπου είναι η έδρα της μητρικής Novartis, καθώς «ο Ελβετός σοσιαλιστής βουλευτής, Carlo Sommaruga ζήτησε τις ερωτήσεις που κατέθεσα αναφορικά με το σκάνδαλο στις Κομισιόν και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), και κατέθεσε και εκείνος ερώτηση προς το ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, ζητώντας να μάθει πως προτίθεται να ελέγξει τις πρακτικές της Novartis. Με την ερώτηση αυτή ασκείται μια ακόμη πίεση προς τις ελβετικές αρχές να συνδράμουν στο έργο των ελληνικών, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει προκαλέσει ζημίες στο ελληνικό Δημόσιο».

Υπενθυμίζεται πως οι ερωτήσεις του Στέλιου Κούλογλου αφορούσαν εις μεν την ΕΚΤ πως θα προστατευθεί το κύρος της Τράπεζας της Ελλάδος από την φερόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο του διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα, και εις δε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι προτίθεται να κάνει για να ερευνήσει την πιθανότητα ζημίας και σε άλλες χώρες της ΕΕ, δεδομένου ότι η Ελλάδα ήταν χώρα διαμόρφωσης των τιμών φαρμάκου πανευρωπαϊκά.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια