Σκάνδαλο #Novartis : Tαξίδια, call girls και σάκοι με λεφτά σε γιατρούς

Tις πρακτικές που χρησιμοποιούσε η Novartis για να δωροδοκεί τους γιατρούς αποκαλύπτουν οι καταθέσεις που δόθηκαν στο FBI και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. ...

Οι πρακτικές αυτές περιελάμβαναν πολυτελή ταξίδια που περιελάμβαναν ακόμα και call girls. Σύμφωνα με το STAR, αναφέρεται συγκεκριμένο ταξίδι στη Νέα Υόρκη για 50 - 60 γιατρούς, το οποίο κόστισε 5.000 ευρώ για καθέναν από αυτούς.
Στη δικογραφία αναφέρονται και οι εταιρείες που χρησιμοποιούσε που η Novartis χρησιμοποιούσε ως μεσάζοντες για να διοργανώνει τα ταξίδια αυτά.
Οι «καθαρές ημέρες»
Ένα ακόμη ιδιαίτερο στοιχείο που αναφέρεται στη δικογραφία είναι οι λεγόμενες «καθαρές ημέρες». Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να απαλλάσσεται από ενοχοποιητικά στοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα μία ή δυο ημέρες το χρόνο οι διευθυντές των τμημάτων έστελναν email στους υπαλλήλους προκειμένου να καταστρέφουν συγκεκριμένα στοιχεία.
Συνολικά στην υπόθεση, υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος περισσότερων από 4.500 γιατρών, οι οποίοι υποτίθεται ότι παίρνουν «δωράκια» από τη Novartis, προκειμένου να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους.
http://tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια