Καταιγιστικές εξελίξεις: Οι 15 εταιρείες μαζί με 50 συνεργάτες υπουργών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών
ΣΤΟ στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών βρίσκονται 15 εταιρείες που θεωρούνται ύποπτες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προέρχεται από τις μίζες της NOVARTIS.

Δύο από τις εταιρείες αυτές που βρίσκονται στο εξωτερικό ανήκουν σε πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με στενούς συνεργάτες πολιτικών που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με την πολυεθνική του φαρμάκου.

Οι υπόλοιπες εταιρείες σύμφωνα με τις ελεγκτικές αρχές ανήκουν σε παρένθετα πρόσωπα, δηλαδή σε αχυράνθρωπους πολιτικών που είχαν αναλάβει εργολαβικά να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες και στη συνέχεια άμεσα από δαιδαλώδεις διαδρομές να καταλήγει καθαρό σε φορολογικούς παραδείσους.

Τα στοιχεία από τη μέχρι τώρα έρευνα είναι ενθαρρυντικά.
Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι κωδικοί θα σπάσουν και η διαδρομή του μαύρου χρήματος θα αποκαλυφθεί γιατί οι περισσότερες από τις εταιρείες που ελέγχονται είχαν στηθεί ως πλυντήρια και οι συναλλαγές τους παραπέμπουν ευθέως στη NOVARTIS, αλλά και σε άλλες ύποπτες πηγές.

Η έρευνα θα έχει διάρκεια προκειμένου να ελεγχθεί το σύνολο των συναλλαγών και να εντοπιστούν οι λογαριασμοί στους οποίους πάρκαραν το βρόμικο πολιτικό χρήμα.

Οι εισαγγελικές αρχές ξεσκονίζουν επίσης λογαριασμούς κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και εταιρείες που ανήκουν σε πενήντα συγγενείς και στενούς συνεργάτες πολιτικών.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η αγορά ακινήτων από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς επίσης και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται η Κύπρος, η Βουλγαρία, ο Λίβανος, το Χονγκ Κονγκ και βέβαια οι φορολογικοί παράδεισοι της Ευρώπης.

Διασταυρώνονται επίσης στοιχεία από τις διάφορες λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με πληροφορίες δύο ύποπτοι λογαριασμοί με αρκετά εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος.

Στην έρευνα βοηθάει τώρα και η NOVARTIS στην εναγώνια προσπάθειά της να γλιτώσει από τα εξοντωτικά πρόστιμα στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και από τις αγωγές που θα καταθέσει το ελληνικό δημόσιο, διεκδικώντας πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για τη ζημιά που έχει υποστεί το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία από τις υπερτιμολογήσεις και την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η διπλή έρευνα σε Αμερική και Ελλάδα σε συνδυασμό με την κατάθεση όλων των αρχείων της NOVARTIS που περιλαμβάνουν συναλλαγές, ραντεβού, λόμπιγκ σε πολιτικούς, γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους και κινήσεις λογαριασμών στο FBI βοηθάει τα μέγιστα την έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει νέα καταιγίδα αποκαλύψεων.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια