Με νέα ανακοίνωσή της η #Novartis “τελειώνει” τα σενάρια για “σκευωρία”: Συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και τις ΗΠΑΕνώ στην προηγούμενη ανακοίνωσή της στις 6 Φεβρουαρίου η Novartis Hellas ενημέρωνε ότι συνεργαζόταν με τις αρχές “στην Ελλάδα και το εξωτερικό”,σήμερα με νέα ανακοίνωσή της διαφοροποιείται, αφού σημειώνει ότι συνεργάζεται με “τις ελληνικές και τις αμερικανικές αρχές” (FBI).

Προσδιορίζοντας τη δεύτερη χώρα στην οποία παρέχει τα απαιτούμενα στοιχεία σχετικά με τις δραστηριότητές της η Novartis Hellas και λέγοντας ότι είναι οι ΗΠΑ, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την εγκυρότητα των στοιχείων που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση από την έρευνα των αμερικανικών αρχών αλλά και “τελειώνει” τα σενάρια της αντιπολίτευσης περί “σκευωρίας” που έχει στήσει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η ανακοίνωση της Novartis Hellas έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά το προκλητικό άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στους Financial Times στο οποίο επαναλάμβανε το θεώρημα περί σκευωρίας του “κομμουνιστή” Πρωθυπουργού της Ελλάδας με στόχο “εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες” όπως περιέγραφε τον εαυτό του και τους άλλους 9 που παραπέμφθηκαν με βάση τη δικογραφία σε προκαταρκτική επιτροπή.
Ολόκληρη η νέα ανακοίνωση της Novartis Hellas:
“Με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρίας και τη δημόσια συζήτηση, η Novartis Hellas δηλώνει τα ακόλουθα:
• Τους τελευταίους 15 μήνες συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης με αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητας. Δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια αν τυχόν διαπιστωθούν πράξεις που δεν συνάδουν προς τα ηθικά επιχειρηματικά πρότυπα.
• Παράλληλα με τη διαδικασία διερεύνησης, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων ασθενών και των φροντιστών τους, των επαγγελματιών υγείας και της ελληνικής κοινωνίας.
• Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την ιατρική/ερευνητική κοινότητα και την πολιτεία, ώστε να δημιουργούμε οφέλη υπέρ των ασθενών, που θα είναι προσβάσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.
• Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας. Στους περισσότερους από 450 Έλληνες εργαζομένους που καθημερινά υποστηρίζουν το έργο της εταιρίας μας. Αποτελούν τη δύναμή μας και τους ευχαριστούμε για την αφοσίωσή τους.
• Αποστολή μας στην Novartis είναι να βοηθούμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής. Με σεβασμό στην αποστολή μας αυτή, δεσμευόμαστε για την έγκαιρη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις θεραπείες μας. Ασθενείς που λαμβάνουν τα φάρμακά μας δεν θα μείνουν χωρίς την απαραίτητη γι’ αυτούς θεραπεία. Οι υψηλές αξίες που μας χαρακτηρίζουν παραμένουν οδηγός μας σε κάθε επόμενο βήμα”.
http://thefaq.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια