Προς τι η απόκρυψη της σύμβασης Στουρνάρα με τη #Novartis ;
Ερωτήματα γεννώνται από την απόκρυψη του δεδομένου αυτού
Τι όριζε η σύμβαση Στουρνάρα με τη Novartis
Πώς έγινε η πληρωμή
Με νέα δεδομένα που δεν αποκάλυψε κατά την ομιλία του στη...Βουλή όταν ψηφιζόταν η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, ενώ ούτε και όταν τελικά η σύστασή της υπερψηφίστηκε, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την εταιρεία, συνεχίζονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη Novartis.
Η χθεσινή αποκάλυψη του documentonews.gr σχετικά με σύμβαση του Γιάννη Στουρνάρα, ως προέδρου του ΙΟΒΕ, με τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, σε συμβουλευτικό ρόλο, δημιουργεί νέα ερωτήματα σχετικά με την απόκρυψη της σχέσης αυτής, δεδομένου ότι για να διερευνηθούν οι όποιες ευθύνες και σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει όλα τα στοιχεία να είναι στο φως και πολύ περισσότερο αυτοβούλως, από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, οι οποίοι υποστηρίζουν την αθωότητά τους.
Αφού κάτι τέτοιο δεν γίνεται λοιπόν, τα στοιχεία που έρχονται σιγά σιγά στην επιφάνεια, φέρνουν και τις λεπτομέρειες των σχέσεων του πολιτικού προσωπικού προηγούμενων κυβερνήσεων με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία.
Σύμφωνα με την «Αυγή», κατά την περίοδο της σύμβασης του Γιάννη Στουρνάρα με τη φαρμακοβιομηχανία (26 Σεπτεμβρίου 2011 – 31 Δεκεμβρίου 2011) και για την οποία έλαβε 4.000 ευρώ, κλήθηκε να οργανώσει δύο παρουσιάσεις με αντικείμενο την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις μελλοντικές εξελίξεις.
Οι παρουσιάσεις έγιναν σε κλειστό κύκλο ενώπιον της διοικητικής επιτροπής της Novartis. Και θα ακολουθούσαν ερωταπαντήσεις. Η πρώτη συνάντηση είχε οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου 2011 και τη δεύτερη θα την προσδιόριζε η φαρμακευτική εταιρεία.
Όπως γράφει η «Αυγή», ο Γιάννης Στουρνάρας πληρώθηκε με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης για το 20% της αμοιβής με την υπογραφή συμβολαίου και το υπόλοιπο 80% μέσα σε 60 μέρες από την πραγματοποίηση της συνάντησης.
altsantiri.gr

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια