Ποιες ειναι οι Καθαρές και ποιες οι απαγορευμένες παραλίες
Όπως κάθε χρόνο έτσι, και φέτος το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες εντός και εκτός της Αττικής. Όπως ενημερώνει το Κέντρο, η Επιστημονική ομάδα του,
τον Μάιο προχώρησε σε δειγματοληψίες νερών κολύμβησης σε 323 πολυσύχναστες παραλίες. Κάποιες από αυτές τις παραλίες - σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πιστοποιημένων εργαστηρίων που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ - βρέθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση, κάποιες ακατάλληλες, και κάποιες άκρως επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.
Πρόκειται μεταξύ άλλων για πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, της Εύβοιας, του Λουτρακίου, της Κορίνθου, του Λαυρίου, κ.λ.π. Τα αποτελέσματα δίνονται στη δημοσιότητα από την επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ.
Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και τον Ιούνιο στις Περιφέρειες και στα νησιά. Φέτος για πρώτη φορά το ΠΑΚΟΕ και οι επιστημονικοί του συνεργάτες ,μεταξύ άλλων χημικοί περιβάλλοντος, βιολόγοι και γιατροί συνεχίζουν μέχρι τις 15 Ιουνίου τις δειγματοληψίες σε πολυσύχναστες παραλίες των Περιφερειών και των νησιών. Και αυτά τα αποτελέσματα θα δίδονται στη δημοσιότητα σταδιακά από 25-30 Ιουνίου.

Τι έδειξαν φέτος οι μετρήσεις

Το ΠAKOE προχώρησε και φέτος, για 39η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών σε 323 παραλίες. Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες
,σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΠΑΚΟΕ

Οι αναλύσεις από τον Ασπρόπυργο έως το Λουτράκι:


Οι αναλύσεις από το Λαύριο έως την Αγία Μαρίνα:
Οι αναλύσεις από τους Αγίους Αποστόλους έως τον Φάρο Αυλίδας:Οι αναλύσεις από τον Άλιμο έως την Φρεατύδα:

Οι αναλύσεις από τη Βουλιαγμένη έως το Σούνιο:
Οι αναλύσεις από τον Πειραιά έως το Πόρτο Γερμενό:
Οι αναλύσεις σε παραλίες της Σαλαμίνας:Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια