Γιατί να ψηφίσετε την Μαρία Σπυράκη…
….αν είστε μπαμπουίνος
Πραγματικά ο λαϊκισμός του κόμματος Μητσοτάκη δεν έχει τέλος. Γι’ αυτό και έχει επιστρατεύσει σκοτεινές προσωπικότητας του παρελθόντος όπως τον κύριο Θεοδωρικάκο και την κυρία Σπυράκη για να εκστομίζουν χονδροειδή ψεύδη που αγγίζουν το όριο της παράνοιας, ώστε να διαστρεβλώνουν βάναυσα την πραγματικότητα.

Πραγματικά δεν υπάρχει πολιτισμένη χώρα στον κόσμο όπου εκπρόσωπος κόμματος θα υποστήριζε πως η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν έτοιμη να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο αλλά την εμπόδισε ο ΣυΡιζΑ, όταν η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου το 2014 άγγιζαν το 10%. Και να υποστηρίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση κατέστρεψαν την οικονομία, όταν σήμερα τείνουν να φτάσουν το 3%. Τα ίδια λαϊκίστικα χονδροειδή ψεύδη που εκστόμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν είχε ήδη συμφωνήσει να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ.

Εάν βρείτε κάποια χώρα στην υφήλιο που βγήκε στις αγορές όταν το δεκαετές της υπερέβαινε το 5%.

Τότε ψηφίστε άμεσα Μαρία Σπυράκη, Τάκη Θεοδωρικάκο, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δυστυχώς ή ευτυχώς για οποιαδήποτε κυβέρνηση, την οικονομία την κρίνουν οι αγορές και όχι οι εφημερίδες του Μαρινάκη και του Αλαφούζου. Και οι αγορές τις τελευταίες δεκαετίες έκριναν ότι οι πλέον επιτυχημένες κυβερνήσεις ήταν αυτή του Κώστα Καραμανλή και του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό μάλιστα αποτυπώθηκε έκδηλα και ξεκάθαρα και στην κοινωνία. Ήταν οι δύο κυβερνήσεις που καταπολεμήσουν την ανεργία και διαφύλαξαν τα πιο αδύναμα στρώματα. Και όπως είχαμε γράψει από τον Οκτώβρη του 2009, βασικό στοιχείο που κρίνουν οι αγορές είναι το ποιόν της εκάστοτε κυβέρνησης.

Προσέξτε, όχι εάν είναι κομμουνιστές οι δήθεν φιλελεύθεροι, αλλά εάν έχουν οικονομικές εξαρτήσεις και εκβιάζονται.

Γι’ αυτό όταν βγήκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εξουσία, παρότι είχε δίπλα του σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα spreads εκτινάχτηκαν, παρά το ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε απέναντί της οργανωμένες συμμορίες συνδικαλιστών και νταβατζήδων.

Οι αγορές γνωρίζουν με ποια κυβέρνηση θα κερδίσουν οι τίμιοι και καθαροί επενδυτές και με ποια κυβέρνηση θα πλουτίσουν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και συστήματα συμφερόντων με πρόσβαση στην εξουσία.

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια